Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’den Binance ve Coinbase Dahil 6 Borsaya Mahkeme Emri

Londra Yüksek Mahkemesi, aralarında Binance ve Coinbase gibi dev borsaların da bulunduğu 6 yabancı borsanın kullanıcı verilerini İngiltere merkezli bir kripto para borsasıyla paylaşmasını emretti.

Financial Times’ın (FT) haberine göre Londra Yüksek Mahkemesi tarafından 29 Kasım tarihinde verilen bir kararda, 2020 yılında İngiltere merkezli bir kripto para borsasından çalınan 10,7 milyon dolar değerindeki varlıkların izinin sürülebilmesi için saldırganın hesabının bulunduğu 6 kripto para borsasına kullanıcı verilerini paylaşması yönünde emri verildi.

Saldırganın Binance, Coinbase, Luno ve Kraken gibi borsalarda toplamda 26 hesabının olduğu bildirildi. Mahkeme borsalardan, bazı düzeltmelere tabi olarak kullanıcıların adlarını, banka hesapları ve kart bilgileri de dahil olmak üzere müşteri bilgilerini paylaşmasını istedi. Yargıç, izlerin kaybolmadan takip edilmesi gerektiğini dile getirdi.

İngiltere merkezli borsanın 2020 yılında saldırıya uğradığı öğrenildi. Borsa, başlangıçta ülkenin kolluk kuvvetlerinden yardım istese de kolluk kuvvetlerinin olayı soruşturmada yetersiz kalması üzerine kripto izleme konusunda uzman kişiler işe alındı. Uzmanlar yoğun araştırmaların sonucunda 6 borsada toplam 26 hesaba ulaştı. Ayrıca saldırganların peşlerine düşüldüğünü fark etmemeleri için borsanın ismi gizli tutuldu.

Mahkeme karar için İngiliz yargıçların yabancı şirketlere ilgili belge ve bilgileri teslim etme emri vermesini sağlayan yeni yasalardan faydalandı. İngiltere merkezli borsayı temsil eden avukat Syed Rahman, davanın çalınan varlıkları sınır ötesine taşıyarak ulaşılmaz kılmaya çalışan kişilere karşı edilen mücadelede atılmış büyük bir adım olduğunu dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!