Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’den Milyonlarca Dolarlık Bitcoin ve Kripto Para Soygununa Hapis Kararı

İngiltere mahkemesi, Avustralyalı bir kripto para borsasından milyonlarca dolar değerinde Bitcoin ve kripto para çaldıkları gerekçesiyle dört kişiye toplamda 15 yıl hapis cezası verdi.

İngiltere Kraliyet Savcılık Servisi (CPS) tarafından açıklanan karara göre Stephen Boys, Kelly Caton, Jordan Kane Robinson ve James Austin-Beddoes 26 milyon dolar değerinde başta Bitcoin olmak üzere zimmetine kripto para geçirmekten ve kara para aklamaktan suçlu bulunarak toplamda 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Verilen belgelere göre sanıklar Ekim 2017 ve Ocak 2018 tarihleri arasında üç ay boyunca İngiltere’nin Blackpool şehrinde bir evde faaliyetlerini sürdürdüler. Operasyonun asıl beyni ve ilgili evin sahibi James Parker’ın 2021 yılının Ocak ayında öldüğü tespit edildi.

Yayınlanan belgelerde, Caton ve Robinson’ın varlıkları elde etme operasyonlarını yürütürken Boys’un ise suç gelirinin aklanması için Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşayan bir İngiltere vatandaşı ile birlikte çalıştığı tespit edildi. Boys, Robinson ve Caton hapse gönderilirken Beddoes’in hapis cezası ertelendi.

Savcılık, ele geçirilen varlıkların borsaya iade edildiğini kalan varlıkların da ele geçirilmesi için yürütülen çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!