Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CBDC’ler İçin Önemli Gelişme: Dijital Yuan ile İlk Menkul Kıymet Satışı Gerçekleştirildi!

Çin Merkez Bankası (PBoC) tarafından piyasaya sürülen dijital yuan, ilk defa bir menkul kıymet satışında kullanıldı.

Çin yerel medyası tarafından sunulan bir habere göre dijital yuan (e-CNY) ilk kez bir menkul kıymet satışında kullanıldı. Çin Merkez Bankası tarafından çıkarlan e-CNY artık yatırımcılar tarafından Soochow Securities uygulaması üzerinden menkul kıymet almak için kullanılabilecek.

Çıktığı günden bu yana birçok alanda ödeme alternatifi yaratılmaya çalışılan ve bir dijital merkez bankası parası (CBDC) statüsünde yer alan e-CNY kullanıcılar için çevrimdışı ödeme alternatifi de sunuyor. Öte yandan Çin Hükümeti geçtiğimiz hafta ilk kez e-CNY’yi nakit dolaşımına dahil ettiğini duyurmuştu.

Resmi Parasal ve Finansal Kurumlar Forumu tarafından hazırlanan bir rapora göre dünyanın dört bir yanındaki ülkeler CBDC geliştirmeye devam ediyor ve çoğu merkez bankası on yıl içinde bir CBDC ihraç etmeyi planlıyor. Bahamalar, Nijerya, Doğu Karayipler ve Jamaika gibi birçok ülke halihazırda CBDC ihraç etmeye başladı.

Çin Merkez Bankası tarafından ekim ayında yayınlanan raporda, e-CNY ticaret hacminin 14 milyar doları aştığı belirtilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!