Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’den Yeni Kripto Para Yasa Tasarısı: FCA’e Tam Yetki Gelebilir

İngiltere hükümeti, finansal hizmetler ve piyasalar yasasında değişikliklere giderek Hazine Bakanlığı’nın ve Mali Davranış Otoritesi’nin (FCA) kripto para piyasaları üzerindeki yetkisini artırmak istiyor.

Hazine ve Şehir Bakanlığı, 21 Ekim tarihinde yayınladığı kripto para piyasaları hakkındaki yeni yasa tasarısıyla Hazine Bakanlığı’na ve FCA’e kripto para piyasaları üzerinde daha fazla denetim yetkisi vermeyi amaçlıyor. Tasarının onaylanması durumunda FCA, kripto para piyasaları tam denetim yetkisine sahip olacak.

Kripto para şirketleri henüz FCA’in denetim kapsamına girmedikleri için yalnızca kara para ile mücadele ve terör finansmanının engellenmesi konusunda alınan önlemleri ve kimlik doğrulaması prosedürlerini uyguluyorlar. Ancak tasarının kabul edilmesi durumunda diğer finansal hizmet şirketleri gibi kripto para şirketlerinin de FCA’den finansal hizmet lisansı almaları gerekecek.

Öte yandan FCA, geçtiğimiz ağustos ayında yüksek riskli finansal ürünlerin tanıtımı ve reklamı konusunda da bazı uyarılar yayınlamıştı. Birçok yorumcu, tasarının onaylanmasının ardından bu uyarıların FCA tarafından sıkı bir şekilde uygulanacağını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!