Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MakerDAO Coinbase’in 1.6 Milyar Dolarlık Teklifini Onaylamak Üzere: Yıllık 24 Milyon Kazanacak

Popüler kripto para borsası Coinbase tarafından MakerDAO’ya sunulan teklifin topluluk oylaması sona yaklaştı. Büyük çoğunluk yıllık 24 milyon dolara kadar gelir kazandıracak teklifin lehine oy kullandı.

Oppenheimer analisti Owen Lau, müşterilere sunduğu bir araştırma notunda Coinbase Global’in (COIN), MakerDAO’dan Coinbase Prime’a USDC cinsinden yaklaşık 1,6 milyar dolarlık potansiyel transferden önemli ölçüde fayda sağlayacağını söyledi. Maker’ın 1,6 milyar dolarlık Peg Stabilite Modülü’nün (PSM) %33’ünün (528 milyon USDC) bir Coinbase Prime saklama hesabına aktarılması teklifi Coinbase tarafından eylül ayının başında sunulmuştu.

Yaklaşık on gündür devam eden topluluk oylaması iki gün sonra bitecek. Şuana kadar topluluk tarafından kullanılan oylar %88 oranıyla teklifin kabul edilmesi lehine yer alıyor. Teklif kabul edilirse söz konusu anlaşmanın her iki taraf içinde kazanç getirisi olacağı düşünülüyor. Bununla birlikte likidite havuzlarında ya da stablecoin üzerinde yaşanacak bir kriz anında kenara ayrılan bu para kullanılarak kritik müdahaleler edilmesi planlanıyor.

Ayrıca teklif kapsamında MakerDAO, Coinbase’in USDC Kurumsal Ödül programına katılmak için 1,6 milyar USDC’yi kullanacak ve ardından Maker Governance, Coinbase Prime’da neredeyse anlık olarak basım, yakma ve para çekme işlevlerine erişebilecek. Maker, bu süreç boyunca Coinbase’e hiçbir saklama ve işlem ücreti ödemeyecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!