Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’nin 5 Büyük Derneği Kripto İttifakı Oluşturmak İçin Bir Araya Geldi

İngiltere’nin önde gelen dernekleri kripto paralara yönelik daha iyi politikalar oluşturmak amacıyla tek çatı altında toplanarak bir kripto ittifakı kurdu.

İngiltere’nin en büyük derneklerinden City of London Corporation, Digital Pound Foundation, The Payment Association, TheCityUK ve UK Finance’in yer aldığı grup 11 Ocak tarihinde yayınladığı bildiride, kripto paralar hakkında daha iyi politikalar oluşturmak amacıyla bir araya geldiklerini açıkladı. Ülkenin önde gelen dernekleri tarafından oluşturulan bu kripto para ittifakı, İngiltere Dijital Para Birimleri Forumu (UK FDC) olarak adlandırıldı.

FDC, İngiltere’nin bir kripto merkezi olması konusunda tutkusunu ilerletmeye yardımcı olmak istediklerini belirtirken bu yolda eğitimler aracılığıyla kripto para piyasasına dair hem gerçek riskleri hem de algılanan riskleri minimize etmeyi hedeflediklerini ifade etti.

FDC ayrıca kripto para sektörü riskler barındırsa da artan ilginin ve dünya çapında yeni dijital para birimleri benimsenmesinin, İngiltere’nin FinTech alanında rekabetçi kalabilmesi için nasıl birçok fırsat açabileceğinin farkında olduklarını belirtti. FDC, doğru regülatif çerçeve ile İngiltere’nin finansal inovasyona öncülük edebileceğini inanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!