Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki LUNA Davasından Yeni Haber Geldi: 3 Şirket Çekildi!

ABD merkezli üç şirket geçtiğimiz yılın mayıs ayında çöken Terra’ya (LUNA) karşı açtıkları davadan gönüllü olarak çekildi.

ABD merkezli bir yatırım şirketi olan Albright Capital ile hukuk şirketleri Scott&Scot ve Bragar Eagel&Squire 10 Ocak tarihinde ABD Güney mahkemesine verdikleri bir beyanda Terra‘ya ve onunla bağlantılı diğer şirketlere açtıkları davadan gönüllü olarak çekildiklerini açıkladı.

Kaynaklar, Albright ve diğer iki şirketin açtıkları davada Terra çöküşünden mağdur olan diğer yatırımcıları bir araya getirmeyi amaçladığını belirtti. Öte yandan davadan çekilme talebinin ise Terra avukatlarının mahkemeye davayı reddetmesini talep eden bir beyan sunmasından bir kaç gün sonra gerçekleştiği aktarıldı. Terra avukatlarının davanın reddine dair 44 sayfalık bir belge sunduğu da kaynaklar tarafından verilen bilgiler arasında yer aldı.

Bir Terra sözcüsü verdiği demeçte, bu davanın, davacıların çöküşten hiçbir zarar görmediğini gösterdiğini öne sürdü. Sözcü ayrıca Güney Koreli savcılar tarafından talep edilen tutuklama emrinin de mahkemeler tarafından reddedildiğini ve masumiyetlerinin çok yakında tamamen ortaya çıkacağını dile getirdi.

Albright ve diğer iki davacının Terra’yı aldatıcı reklamlar kullanarak yatırımcıları manipüle etmek ve kullanıcı fonlarını şahsi çıkarlar doğrultusunda kullanmak gibi suçlamalarla itham ettiği biliniyordu. Davacılar ayrıca Terra’yı iç kontroller esnasında yanlış beyanları görmezden gelmek ve ABD Menkul Kıymetler Yasa’sını ihlal etmekle suçlamıştı.

Uzmanlar davacıların davadan çekilmesinin, davanın kaybedileceği ihtimali doğrultusunda yapılmış bir hamle olabileceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!