Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’nin En Büyük Seyahat İşletmelerinden Birisi, Tokenleştirilmiş Ödül ve Teşvik Sistemini Duyurdu!

İngiltere’nin önde gelen toplu taşıma firması Go-Ahead Group Plc., DOVU isimli bir blockchain startup firması ile ortaklık imzaladı. TechCrunch kaynağının aktardığı habere göre ikilinin ortaklığının temel amacı, toplu taşıma kullanıcıları için bir tür tokenleştirilmiş ödül sistemi geliştirmek ve sunmak.

Londra Menkul Kıymet borsasının en büyük firmalarının yer aldığı FTSE 250 endeksinde listelenmiş olan Go-Ahead, İngiltere içerisinde her yıl bir milyardan fazla tren ve otobüs seferi düzenliyor. Firma Londra içerisinde en büyük otobüs hizmeti sağlayıcısı olmanın yanı sıra, İngiltere içerisindeki tren yolculuklarının %30’undan fazlasının da arkasındaki şirket olarak biliniyor.

DOVU ile ortaklık imzalayan firma, Ethereum tabanlı bir ERC-20 tokeni olan DOV’u kullanacak ve bunu Go-Ahead’in çok yaygın bir şekilde kullanılan Thameslink ile Güney Bölgesi Tren seferleri için entegre edecek. Kripto para tabanlı teşvik programı üyeleri paylaştıkları seyahat verileri sayesinde ödüllendirecek. DOVU COO’su ve kurucu ortağı Krasina Mileva konu hakkında yaptığı açıklamada bu token sisteminin ”verimliliği ve hizmet kalitesini arttırabilecek veriler” sunacak bir yapı olarak tanımladı.

Platform veri paylaşımını teşvik etmenin yanı sıra, sık sık tren seyahati yapan kişileri ödüllendirmeyi de amaçlamakta. Ortaklığın kuruluşu ise Go-Ahead firmasının ”The Billion Journey Project” isimli çalışmasına dayanmakta. Go-Ahead başlattığı bu proje ile seyahat endüstrisi için yenilikçi çözümler sunan firmalar ile çalışmayı vaat etmişti.

DOVU, daha önce de ünlü araba üreticisi BMW ile bir ortaklığa imza atmış ve sürücülerin kiralık araçlardaki kilometre verilerini aktarması için benzer bir token sistemi sunmuştu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment