Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Önde Gelen Kripto Para Ödeme Sağlayıcısı, Bitcoin Cash Listelediğini Duyurdu!

Bitcoin Cash, 2018 yılının Kasım ayında yaşanan hard fork ve ağ bölünmesi sonrası ciddi anlamda sarsıldı ve piyasa hacminin büyük bir çoğunluğunu kaybetti. Bir zamanlar Bitcoin’in bile tahtını elde edebilme potansiyeline sahip olan proje, şu sıralar pek iyi haberle anılmıyor ve bu durum geçtiğimiz günlerde değişti.

Anypay isimli POS cihazı tabanlı kripto para ödeme sağlayıcısı, sistemine BCH desteğini eklediğini duyurdu. Anypay desteği ile isteyen herhangi bir dükkan veya satıcı tablet, mobil cihaz veya masaüstü bilgisayar yardımı ile yaptığı hizmet veya satış karşılığı Bitcoin Cash kabul edebilecek. 

Anypay Global’in kurucusu Derrick Freeman, konu hakkında yaptığı açıklamada Bitcoin Cash desteğinin aslında 2017 yılının Kasım ayında eklendiğini, ancak daha sonra yapılan birkaç test sonrası açıklar bulunduğunu ve BCH desteğinin bu tarihe kadar platformdan kaldırıldığını ifade etti.

31 Ocak tarihi itibariyle Bitcoin Cash de Anypay tarafından desteklenen LTC, DASH, BTC, DOGE, ZEC, XRP ve ZEN kripto para birimleri arasındaki yerini almış oldu. Freeman eninde sonunda BCH’ye gereken ilginin verileceğini bildiğini ve bunun sonunda gerçekleştiğini açıkladı. Kurucu bunun yanı sıra BCH’nin ”gönderiminin ve kullanımının” oldukça kolay olduğunu vurguladı.

Çin ve İsviçre gibi ülkeler yavaş yavaş nakitsiz topluma geçiş yapmaya başladı ve bunu başlatan mobil ödeme uygulamaları trendi, artık kripto para uygulamalarına dönüşüyor. Özellikle Çinli turistler gittikleri ülkelerde mobil ödeme uygulamalarını yaydıkça, ana akım toplum da hem mobil ödeme uygulamalarına hem de kripto para ödemelerine alışmaya başladı ve 2019 yılı bu konuda ciddi bir süre olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment