Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’daki Bitcoin ATM’lerinin Sayısı 50’yi Geçse de, Kripto Paralar İçin Yeşil Işık Hala Yanmadı

Rusya içerisindeki kripto para işlemlerine yönelik yasal bir çalışma hala yapılmamış olsa da, ülke içerisinde işlem sağlayan Bitcoin ATM’lerinin sayısının 52’yi geçtiği bilinmekte. Bitcoin ATM’leri konusunda veri sağlayan CoinATMRadar tarafından aktarılan bilgilere göre, ülkenin başkenti Moskova içerisinde 9 Bitcoin ATM’si, Omsk ve Rostov-on-Don üzerinde 5’er Bitcoin ATM’si bulunmakta ve ATM’lerin geri kalanı ülkenin dört bir yanına yayılmış vaziyette.

Ülkede kripto para birimlerine karşı yasal bir çerçeve oluşturulmamış olsa da, Bitcoin ve kripto para ATM’leri yasal olarak kabul görmüş durumda. Söz konusu cihazlar Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin, Monero, Zcash, Dogecoin ve Dash gibi kripto para birimlerini kabul ediyor.İşlem ücretleri ise kullanılan itibari paraya göre değişiklik göstermekte ve cihazların çoğunda Rus rublesi, ABD doları, Hindistan rupisi gibi farklı itibari para destekleri bulunuyor. Rus kripto para ATM’leri pazarının en büyük hissedarı ise Rusbit isimli firma. Yaklaşık %47 civarında pazar payına sahip olan Rusbit’ten sonra %28’lik pay ile Investcoin, daha sonra %19 ile BTC-O-Matic geliyor.

Ülkede kripto para birimlerinin yasal geleceği hakkında ise herhangi bir kesinlik yok. Rusya geçtiğimiz ay içerisinde Bitcoin’e milyarlarca dolar yatırım yapacağı haberi ile anılsa da, daha sonra üst düzey hükümet yetkilileri tarafından bu durum yalanlanmıştı. Bunun yanı sıra Devlet Duma’sında da kripto paraları ilgilendiren çeşitli taslaklar hazırlanıyor ve önümüzdeki yıllarda kripto paraların regüle edilmesi konusunda gelişmeler görebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment