Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’de Bitcoin ve Ethereum İçin Yeni Karar

İngiltere’nin finans regülatörü olan Finansal Davranış Kurumu (FCA) Bitcoin ve Ethereum ile ilgili oldukça kritik bir açıklama yaptı.

FCA tarafından yayınlanan bu duyuruda kripto paralarla ilgili çeşitli bilgilere ulaşmak mümkün. Finansal Davranış Kurumu bu duyuruyu genel olarak ülkedeki kripto para yatırımcılarını bilgilendirmek ve kripto paralarla ilgili bazı soru işaretlerini gidermek için yayınladı. FCA yetkililerinden Christopher Woolard konu hakkında şu yorumu yapıyor:

“(Kripto para piyasası) küçük, karmaşık ve gelişmeye devam eden bir piyasa. Yayınladığımız bu duyuruya bakarak hangi kripto para faaliyetleri bizim yetki alanımıza giriyor öğrenebilirsiniz.”

Finansal Davranış Kurumu geçtiğimiz gün yayınladığı resmi bir duyuruda Bitcoin’i ve Ethereum’u regüle etmeyeceğini vurguladı.

BTC ve ETH Hariç

Finansal Davranış Kurumu tarafından yayınlanan duyuruya göre İngiltere’nin Bitcoin’i ve Ethereum’u düzenlemek gibi bir niyeti yok.

FCA Bitcoin’i ve Ethereum’u alışveriş tokenları olarak değerlendiriyor. Finansal Davranış Kurumu bu tokenların “genellikle merkezsiz” olduklarını ve “çoğu zaman değiş tokuş yapmak için” kullanıldıklarını belirtiyor.

Diğerleri Düzenlenecek

Finansal Davranış Kurumu Bitcoin’in ve Ethereum’un kendi yetki alanına girmediğini ancak diğer koinlerin FCA tarafından düzenlenebileceğini belirtiyor.

FCA tarafından yapılan açıklamalara göre özellikle menkul kıymet tokenları ve kullanışlı tokenlar (utility) regülatörün yetki alanına giriyorlar ve FCA tarafından alınacak kararlara tabii tutulabilirler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment