Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

LedgerX Müjdeyi Verdi! İlk Fiziki Teminatlı Bitcoin Vadelileri Sonunda Kullanıma Sunuldu

ABD vatandaşları uzun bir süre Bakkt‘ın bu hizmeti vermesini bekledikten sonra artık resmen fiziki teminatlı Bitcoin vadelilerini LedgerX sayesinde alabilecek.

Bitcoin türev platformu LedgerX Çarşamba günü yaptığı bir açıklamada fiziksel teminatlı Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri için onay aldığını ve bunları resmen kullanıma açtığını duyurdu. Bu da şirketi ABD içerisinde bu hizmeti veren ilk platform haline getirdi. LedgerX sadece Bakkt’ı değil, ABD’nin alım satım devi TD Ameritrade’in desteklediği ErisX’i de geride bırakmış oldu.

Ürün hem bireysel hem de kurumsal müşterilerin hepsine açık olacak ve yatırımcılar KYC prosedürünü tamamladıktan sonra işlem yapmaya başlayabilecek.

Fiziki Teminatlı Bitcoin Vadelisi Farkı

Normal Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinde kullanıcılar gerçek Bitcoin satın almıyorken, fiziki teminatlı Bitcoin işleminde firmanın elinde sözleşmesi kadar Bitcoin tutması gerekiyor ve bu da teknik olarak piyasada gerçek BTC alım satımına yol açıyor.

Zaten Bakkt’ın uzun bir süre bekletmesinin sebebi de Bitcoin’lerin gerçek bir şekilde depolanabilmesi için gerekli izinleri CFTC’den alamamış olması şeklinde biliniyor. Normal BTC vadelilerinde nakit para giriş çıkışı olurken, fiziki teminatlı vadelilerde direkt olarak söz konusu ürününü giriş çıkışı olmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment