Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Önemli Bir Kilometre Taşını Daha Geride Bıraktı!

Yeni elde edilen verilere göre 1 Ağustos tarihi itibariyle Bitcoin ağının toplam arzınının %85’i resmen kazıldı ve sirkülasyona dahil edildi. Bu da önümüzdeki 120 yıl boyunca 3.15 milyon adet yeni Bitcoin’in kaldığı anlamına geliyor.

3.15 Milyon Bitcoin, 120 Yıl

Blockchain tarafından aktarılan bilgilere göre Bitcoin madencileri bugün itibariyle 17,850,000’inci bloğu da kazmayı başardı. Ancak Bitcoin ağındaki otomatik zorluk mekanizması yüzünden kalan toplam arz tahmini olarak 2140 yılında tamamen kazılmış olacak. Bitcoin’in toplamda sadece 21 milyon adeti kazılabilir ve büyük bir ağ değişimi olmaz ise bütün BTC’ler 2140 yılında sona gelmiş olacak.

Bitcoins in circulation

Yukarıdaki sirkülasyondaki Bitcoin miktarı grafiğine bakıldığında, bunun oldukça hızlı bir şekilde arttığı görülebilmekte.

Konuya dikkat çeken ünlü trader Rhythm, ağın %85’lere ulaşması ile yakında  ”nadirliğin” etkisini göstermeye başlayacağını vurgulamakta. Nadirlik veya kıtlık olarak bilinen bu olay temelde kazılabilecek BTC miktarının azalması ile insanların daha fazla BTC almaya yönelmesi şeklinde açıklanabilir.

Yukarıdaki temel kuraldan dolayı Bitcoin her blok ödülü yarılanmasında da bir nebze değer kazanmakta .

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment