Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

AB Komitesi: Blockchain ‘Dijital Elitler’ Tarafından Tekelleştirilmemeli

Kripto para birimlerinin alt yapısını oluşturan blockchain teknolojisi o kadar büyük ve yaygın bir hale geldi ki, Avrupa Birliği bile söz konusu teknoloji hakkında çeşitli araştırmalar ve raporlar yayınlamaya başladı.

Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi (EESC) tarafından yayınlanan en güncel raporda blockchain’in sosyal ekonomi için eşsiz bir teknolojik alt yapı olma potansiyelini korumak ve bunun herkes tarafından erişilebilir kalmasını sağlamak için kamu önlemlerinin alınması gerektiği vurgulanmakta.

EESC yeni raporda Avrupalı kurumları AB Blockchain Gözlem ve Avrupa Blockchain Ortaklığı içerisindeki sivil toplum organizasyonlarına daha çok katılma konusunda teşvik edeceğini de dile getirdi. Komite’nin sunduğu bilgilere göre blockchain tabanlı yeni dijital alt yapının başarılı bir şekilde uygulanabilmesi sadece teknolojik bir gelişme değil, aynı zamanda sosyal bir yenilik de gerektirmekte.

Teknolojinin kripto para birimlerine uzanan köklerine bakan Cecop-Cicopa Europe Başkanı Giuseppe Guerini, bunun tarihsel bir öneme sahip olduğunu ve dijital elitler tarafından böyle bir teknolojinin tekelleştirilmesinin önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Avrupa Birliği içerisinde henüz blockchain teknolojisine veya kripto para birimlerine yönelik herhangi bir regülasyon veya program aktif değil ancak yakın zamanda kripto paraları kapsayan bir regülasyon gelmesi muhtemel gözüküyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment