Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Tarihinde İlk Niteliğindeki FED Kararı, Lider Kripto Parayı Nasıl Etkileyecek?

ABD’nin Merkez Bankası konumunda olan Federal Rezerv, 11 yıldan sonra ilk defa faiz indirimi kararı verdi ve bu karar adeta bütün dünyayı etkisi altına aldı. Sadece itibari para birimlerini değil, aynı zamanda kripto para birimlerini ve emtiaları da etkileyen faiz indirme kararı aslında lider kripto para birimi Bitcoin‘in tarihinde bir ilk olma unvanına sahip.

2008 yılında üretilen Bitcoin, FED’in faiz indirdiği yılda whitepaper’ının üretilmesi nedeniyle daha önce hiç böyle bir karara denk gelmemişti ve birçok uzman BTC’nin söz konusu faiz indirimine nasıl tepki vereceğini merak etmekteydi. FED Başkanı Jerome Powell 25 baz puan faiz indiriminde bulundu ve ABD ekonomisinin sabit bir büyümeye sahip olduğunu, işsizlik oranlarının oldukça düştüğünü dile getirdi.

ABD dolarının faiz indirimi sonrası düşüş yaşaması beklenirken, bunun ilginç bir şekilde hafif bir yükselişe geçmesi de ekonomistleri şaşırttı. Bitcoin ise 9.600 dolar seviyelerinden işlem görürken 9.950 dolara kadar yükseldi ve basın saatine göre bu seviyeden kendisine alıcı bulmakta.

Bitcoin’in ABD faiz indirimi sonrası güvenli liman arayan yatırımcılar sebebiyle mi yoksa ilk fiziki Bitcoin vadelilerini resmen piyasaya süren LedgerX sebebiyle mi yükselişe geçtiği ise şu an için kesin bir şekilde bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment