Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Internet’in En Büyük Arşivinden Bitcoin Cash ve Zcash Atılımı

Internet Archive Bitcoin Cash Ve Zcash’i Artık Bağış Olarak Kabul Ediyor

Internet Archive, internet eserlerinin ve internet sayfalarının dijital bir kütüphanesidir. Organizasyon, internet sayfaları zamanla geliştikçe onların anlık görüntülerini çeken bir servis olan Wayback Machine‘in sunucusu olarak hizmet veriyor.

Kar amacı gütmeyen Internet Archive, çalışmalarının devam ettirilmesine yardımcı olmak amacıyla para bağışı yapmak isteyenler için, Bitcoin Cash ve Zcash gibi dijital para birimlerini bir ödeme seçeneği olarak kabul edecek.

Internet Archive Kasım 2017’nin ortalarında yayınladığı kendi blog yazısında, internetin ”özgür ve güvenli kalacağını ve sürekli olarak korunacağını” garanti etme görevini başarmalarında, destekçilerinin yaptığı bağışların kendilerine önemli ölçüde yardım edeceğini bildirmişti.

”Internet Archive’de biz, kripto para hareketinin büyük bir destekçisiyiz ve alternatif ticaret araçlarını test etme ve destekleme konusunda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz.”

Organizasyonun Çalışmalarındaki Diğer Gelişmeler

Internet Archive ayrıca kendi dijital para birimi hisselerini cüzdanında tuttuğunu ve bu hisseleri geleneksel para birimine dönüştürmediğini de bildirmişti. Grup, 2012‘den beri Bitcoin bağışlarını destekliyor ve 2013‘den beri çalışanlarına önde gelen dijital para birimi ile ödeme yapılmasına izin veriyor.

”Biz, bağışlanan Bitcoin’i sadece satmayı değil,  ayrıca nasıl kullanabileceğimizi görmeyi istiyoruz.”

Dahası, kar amacı gütmeyen grup, her bir kitabın, ses dosyasının, internet sayfasının, televizyon programının ve halihazırda üretilen ve gelecekte kullanıma sunulacak yazılımların yedeğini oluşturmayı planladıklarını da bildirdi. Bu durum, internetteki her kullanıcının Internet Archive’e ücretsiz olarak erişebilmesine olanak sağlayacak.

Internet Archive’in Kısa Profili

Internet Archive 1996 yılında Brewster Kahle tarafından, dijitalleştirilmiş materyallere halka açık, ücretsiz bir erişim sunma amacıyla kuruldu. Bu materyaller arasında müzik, internet siteleri, uygulama/oyun yazılımları, filmler ve videolar bulunur. Internet Archive, kripto para ödemelerini kabul etme konusunda Wikileaks‘e benzeyen türlerden biridir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment