Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Invest HK Direktörü’nden Kripto Para Açıklaması: Birçok sektörün gelişiminde kullanılabilir

Invest HK Hong Kong Fintech Direktörü Liang Hanjing, sanal varlık hizmet sağlayıcılarını (VASP) regüle eden mevzuata dair değişikliklerin 2023’ün ilk çeyreğinde meclisten geçeceğini düşündüklerini belirtti.

Liang Hanjing geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda, halihazırda Hong Kong’ta yasal olarak faaliyette bulunan birkaç VASP bulunduğunu ve hazırlanan yasa değişikliği ile bunun artacağını belirtti. Hong Kong’un finansal teknoloji endüstrisiyle yakından ilgili olduğunu ifade eden direktör, kripto paraların birçok sektörün geliştirilmesi için kullanılabileceğini öne sürdü.

Hong Kong’un dijital finans endüstrisine yoğun ilgi duyduğunu ifade eden Hanjing; blockchain, yapay zeka, bulut teknolojileri ve büyük veri setlerinin önümüzdeki 10 yılda yaygın olarak kullanılacağını belirtti. Direktör, hükümetin finansal teknolojiyi Hong Kong’ta geliştirmek adına özel sektör ve yabancı kaynaklarla temas halinde olduğunu bildirdi.

Dijital varlıkların sektörleri desteklemek için kullanılabileceğini ifade eden Hanjing, örnek olarak gayrimenkul sektörünün dijital varlıklarla canlandırılabileceğini öne sürdü. Halihazırda likiditesi oldukça düşen orta ölçekli gayrimenkul projelerinin bir gayrimenkul tröst fonuna dönüştürülerek tokenize edilmesi halinde gayrimenkul sektörüne oldukça düşük maliyetlerle yüksek bir likidite kazandırılabileceğini belirten direktör, bunun dijital varlıkların sektörleri desteklemek adına kullanımının yollarından biri olabileceğini ifade etti.

Hong Kong’ta halihazırda yasal olarak tokenleştirilmiş menkul kıymet satılabileceğini “OSL” ve “HASHKEY” gibi bazı şirketlerin bu konuda faaliyet lisansı için hazırlıklarını devam ettirdiğini belirtti. Hanjing lisanslama konusunda hükümetin şirketleri teşvik ettiğini söyledi.

Hanjing, öte yandan regülasyon konusunda ise Hong Kong’un dünya standartları ile uyumlu bir kara para aklama ve terörün finansmanıyla mücadele protokolü oluşturmaya özen gösterdiğini bildirdi. Temmuz ayında VASP’leri düzenleyen mevzuatın iyileştirilmesine dair verilen değişiklik tasarısının ilk okumasının tamamlandığını belirten Hanjing, değişiklik yasasının 2023’ün ilk çeyreğinde yürürlüğe girmesinin beklenildiğini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!