Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İkinci Stablecoin Savaşı Başladı: Binance USD’nin (BUSD) Hızlı Yükselişi Tetikledi

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, ikinci stablecoin savaşının başladığını ve bu savaşın Binance USD (BUSD), Tether (USDT) ve USD Coin (USDC) arasında yaşandığını ifade etti.

FTX CEO’su Bankman-Fried Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Binance’in stablecoin’i Binance USD (BUSD) yükselişinin ve piyasa değerinin son aylarda ne kadar hızlı arttığı göz önüne alındığında “İkinci Büyük Stablecoin Savaşını” tetikleyebileceğini söyledi. Kripto veri sağlayıcısı Coin Metrics verilerine göre BUSD’nin toplam stablecoin piyasasındaki payı 7 Eylül tarihinde %10 iken 22 Ekim tarihinde %15,48’e kadar yükseldi.

Bununla birlikte, BUSD’nin toplam piyasa değeri son 30 gün içinde %3,3 yükselerek 21,7 milyar dolara ulaştı. Tether USD (USDT) ve USD Coin (USDC) ise sırasıyla 68,4 ve 43,9 milyar dolarlık piyasa değerleri ile BUSD’nin önünde yer alıyor. Köklü stablecoin USDT halen daha liderliğini korumaya devam ediyor.

CEO Bankman-Fried konuyla ilgili Twitter üzerinden şu açıklamalarda bulundu:

Binance USDC’yi BUSD olarak dönüştürüyor ve bizler arzdaki değişime tanıklık ediyoruz. Böylece İkinci Büyük Stablecoin Savaşı başlıyor. 2018 yılında savaşın ilki, USDC ve USDT’nin TUSD/GUSD/USDP’yi geride bırakmasıyla sona ermişti.

Geçtiğimiz ilk savaş ile şuan arasındaki farkın stablecoinler için pozitif faiz oranlarının ve getirilerin daha yüksek olduğuna değinen CEO, stablecoinlerin kullanım alanlarının asla kısıtlanmaması gerektiğini vurguladı. Aksi taktirde LUNA krizine benzer olayların nüksedebileceğini ve varlıkların dolar kuruna sabitliğini kaybedebileceğini söyledi.

Söz konusu ikinci stablecoin savaşında dünyanın en büyük borsası Binance’in eli şimdilik güçlü görünüyor. Binance 29 Eylül‘e kadar elinde üç stablecoin’i elinde bulunduran herhangi bir kullanıcının varlıklarının 1:1 oranında BUSD’ye otomatik olarak çevrilmesini sağlayacağını belirtmişti. Binance, bu hamlenin kullanıcılar için likiditenin ve sermaye verimliliğinin artması için yapıldığını öne sürdü. Borsanın o sırada aynı şeyi USDT içinde yapma planının olduğu ancak bu planın “değişebileceği” ifade edilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!