Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IOTA, Avuç İçindeki Damarlardan Kimlik Tanıma Sistemi Yapacak

IOTA Vakfı’ndan yapılan açıklamada biyometrik bir kimlik sistemi için çalışmaların başladığı belirtildi. Şirketten yapılan açıklamada, avuç içindeki damarların haritalanması ile kişiye özel parmak izi benzeri bir kimlik tanıma sisteminin geliştirileceği belirtildi.

Bu sistem ile ilgili çalışmaların Tangle adı verilen ve IOTA’nın kendi geliştirmiş olduğu platformda süreceği kaydedildi. Avuç içi damarlarının çizdiği patern ile birlikte, kişilerin tanınmasına olanak sağlayacak olan bu sistemin; yüksek güvenlikli platformlarda ve ürün yönetiminde kullanılması bekleniyor.

Sistemin implante olmasının ardından kullanıcılar kendi hesaplarını yönetebilecek ve kendi verileri üzerinde daha fazla kontrol hakkına sahip olacak.

IOTA Vakfı kurucu ortağı Dominick Shhiener, yaptığı açıklamada, bu sistem sayesinde kripto para piyasalarının büyük bir sorununa çare olacaklarını belirtti ve şunları söyledi:

”Bu yeni sistemden ötürü oldukça heycanlı olduğumuzu belirtmeliyiz. Hem taşınabilir bir sistem olacağı, hem de kullanıcılara kendi verileri konusunda daha fazla özgürlük tanıyacağı için çok mutluyuz. Bu tarz kimlik sistemlerinin olgunlaşması ve de yaygınlaşması, bizler için çok önemli. Bana kalırsa, bu kripto para sektörü için çok olumlu bir gelişme.”

Bir başka IOTA yetkilisi Toan Nguyen ise, şöyle konuştu:

”IOTA ekosisteminin bu son hamlesi ile birlikte artık dijital kimlik sistemlerinde başka bir çağa girmiş oluyoruz. Bu tarz çözümler, büyük işletmeler ve birçok kişi için gerçekten çok önemli. Bunu başardığımız için çok mutluyuz.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment