Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC Eski Başkanı: Kripto Paralar Gelişiyor

CFTC eski başkanı Sharon Bowen, Bloomberg kanalına önemli açıklamalarda bulundu. Kripto para regülasyonları noktasında fikirleri en fazla merak edilen kurumlardan birisi olan CFTC’nin uzunca bir dönem başkanlığını yapmış olan Bowen, yaptığı açıklamada kripto paraların giderek geliştiğini belirtti.

Bowen, buna karşın şu anda bankaların kripto paralara sıcak bakmasının söz konusu olmadığını da belirtti. Bowen, şunları söyledi:

”Şu anda bankaların kripto paraları portföylerine almasını beklemiyorum. Çünkü daha kripto paralar henüz istenen gelişimi kaydebilmiş değiller, ancak bu büyümedikleri anlamına gelmiyor. Aksine, çok iyi gidiyorlar.”

Başarılı isim, daha sonra ise kripto para piyasalarının nasıl regüle edilmesi gerektiğini anlattı. Bowen, şunları söyledi:

”Bana kalırsa en önemli olan şeylerden birisi de şeffaf ve açık kripto para borsalarının oluşturulması. Bence bu ilk adım olmalı. Bunu yaparsak, iki ana bileşen olan kalite ve güveni sağlamış oluruz. Bu da çok daha sağlıklı ve efektif bir kripto para piyasası ile bizi baş başa bırakır ki hemen herkes, zaten bunu ister.”

CFTC’nin de yapacağı hamleler ile kripto para piyasalarının geleceğine yön vereceğini belirten Bowen, kurumun da konuyla ilgili çalışmalarını sıklaştırdığını belirtti. Şu anda kendi açısından son derece güzel bir işleyiş olduğunu ifade eden Bowen, CFTC’nin SEC ile birlikte çalışarak sektörün ihtiyaçlarını karşılamayı başarabileceğini kaydetti. Bowen, ana kriterinin her sektörde her zaman şeffaflık olduğunu da belirtti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment