Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IOTA Cüzdan Saldırısında Son Gelişmeler: Şüpheli Tutuklandı

IOTA’da geçtiğimiz yıl yaşanan ve değeri 10 milyon doları bulan siber güvenlik saldırısı ile ilgili olarak yeni gelişmeler yaşanıyor. Iotaseed.io isimli sahte site, İngiliz otoriteleri tarafından incelemeye alınırken; aynı zamanda Europol de işin içindeydi.

Konunun yaşandığı günlerin hemen ardından IOTA kurucusu ile röportaj gerçekleştirilirken, konuyla ilgili açıklamalarda bulunan David Sonstebo, başlarda rakamın 4 milyon dolar olduğunu belirtse de, daha sonra bunun 10 milyon dolara yakın olduğunu aktarmıştı.

Araştırmalar sonucunda ise, İngiliz otoriteleri ve Europol iş birliği ile, Oxford’da yaşayan 36 yaşındaki bir adam göz altına alındı. Otoriteler, aynı zamanda birçok bilgisayar ve teknolojik ekipmana da, bu olay vesilesi ile el koydu.

Güvenlik güçleri, olayın yaşandığı 2018’in ilk dönemlerinden hemen sonra soruşturmaya başlamış ve ciddi bir mesafe kat etmişti. Iotaseed.io isimli site; yatırımcıları aldatarak kendisini resmi bir site gibi tanıtmış; ve bu sayede IOTA yatırımcılarının cüzdanlarında yeni bir seed oluşturmasını sağlayarak fonlara erişimi mümkün kılmıştı. Erişim sağlandıktan sonra ise dolandırıcılar, cüzdanlardaki fonları sessiz sedasız bir şekilde başka cüzdanlara aktarmıştı.

Konuyla ilgili yorum yapan otoriteler; bu tarz suçların dönem dönem cezasız kalmasının; en büyük sıkıntı olduğunu ifade ederken, son dönemde ülkelerin ve otoritelerin bu konu ile ilgili radikal adımlar attığını belirtiyor. IOTA kurucusu Sonstebo da, 36 yaşındaki İngiltere vatandaşının en ağır cezayı almasını umduğunu bir kez daha belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment