Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IOTA Ekibinden Chrysalis Yorumu: “2021’e Hazır Olmaması, Başarısızlık Demek Olur”

Nesnelerin İnterneti (IoT) odaklı blockchain projesi IOTA için geliştirici ekip, Chrysalis güncellemesi ile IOTA’nın borsalar ve PayPal’da daha fazla benimsenmesini bekliyor.

IOTA kurucuları David Sønstebø ve Dominik Schiener, CoinMarketCap’in düzenlediği bir soru-cevap programına katıldı. Kurucuların cevapladığı sorulardan biri de gelecek senenin başında piyasaya sürülmesi planlanan Coordicide güncellemesi ile alakalı oldu. Buna göre ekip, IOTA teknolojisinin ölçeklenebilir dağıtılmış defteri olan Coordicide ve Chrysalis versiyon 2 güncellemeleri ile birlikte, borsalar ve PayPal’da daha fazla görünürlük bekliyor.

Coordicide, gelecek yıl hazır

Coordicide ile alakalı konuşan Sønstebø, yeniliğin gelecek yıl hazır olacağından bahsetti. Aksi bir durum yaşanırsa bu, ekibin görüşüne göre kendileri açısından büyük bir başarısızlık olacak. Ekibin diğer üyesi Schiener da konuyla alakalı birkaç açıklamada bulundu. Buna göre Schiener, IOTA Vakfı’nın geliştirme aşamalarında özellikle iki kavram üzerinde durduğuna dikkat çekiyor. Bunlar: teknoloji ve benimseme.

Yapılan açıklamalara göre IOTA için gelecek yılın ilk çeyreğinde teşvik edilmiş bir test ağı oluşturulacak. Daha sonra o test ağına paralel test ağları çoğaltılarak Coordicide, mümkün olan en kısa sürede hayata geçirilecek. Kurucular, IOTA erişimi ve IOTA kimliği gibi farklı IOTA bölümlerinin Coordicide piyasaya sürüldükten sonra bir araya getirileceğine de dikkat çekti. Ancak açıklamalara göre bu parçaların bir araya getirilmesi için IOTA Vakfı’nın halihazırda bir planı yok.

PayPal iş birliği

IOTA kurucularından Dominik Schiener, PayPal’ın kripto para hizmetlerine dair de açıklamalarda bulundu. Günler önce PayPal, kısa süre içerisinde ABD’deki müşterileri için kripto paraları destekleyeceği müjdesini verdi. Schiener’a göre bu gelişme, 2021’de kripto endüstrisinde bir hızlanma yaratacak.

Schiener’a göre Chrysalis ile birlikte IOTA’nın benimsenme seviyesinde de artış olacak. Schiener, PayPal gibi büyük servislerle bu konu hakkında yakın zamanda görüşmeler yapılacağı konusunda iyimser olduğu belirtti. PayPal dışında IOTA teknolojisini benimsemeye ilgi gösteren merkez bankaları ile toplantılar yapıldığı da programda açıklanan başka güncellemeler arasında.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!