Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IOTA Fiyatı Toparlanmaya Başladı – Fiyat Artışının Sebebi Ne?

2015 yılında David Sønstebø, Dominik Schiener, Dr. Serguei Popov ve Sergey Ivancheglo gibi isimlerin katkılarıyla kripto para dünyasına giriş yapan IOTA (MIOTA), hala en popüler kripto para birimlerinden birisi ve yakın zamanda yaşanan fiyat düşüşlerine rağmen toparlanmayı başardı. Serguei Popov tarafından yönetilen Tangle ağı ile anılan IOTA, birçok endüstri devi ile de büyük ortaklıklara imza attı.

Özellikle nesnelerin interneti (IoT) cihazlarına yönelik sunduğu hizmetlerle BMW ve Volkswagen gibi otomotiv firmaları ile de ortaklıklara imza atan IOTA, 2018 yılının başlarında yaşanan talihsiz bir olayı 2019 yılının başlarında sonuçlandırdı ve fiyata en büyük etkiyi bunun yaptığı düşünülmekte.

2018 yılının başlarında toplamda 85 yatırımcının cüzdanından 11 milyon dolar değerinde MIOTA tokeni çalınmış ve o tarihten uzun bir süre sonra bile pek bir gelişme kaydedilememişti. Geçtiğimiz tarihlerde Avrupa Polis Teşkilatı olarak da bilinen Europol, konu hakkında yeni bir açıklamada bulundu ve 36 yaşındaki şüpheliyi yakaladıklarını açıkladı. Çok fazla kurum ile yaptıkları iş birliği sayesinde suçluyu yakalayabildiklerini iddia eden Europol yetkilileri, çalınan IOTA tokenlerinin büyük bir kısmını da IOTA Foundation’a iade etti.

Bunun yanı sıra 31 Ocak tarihinde yayınlanan bir haberde, Danimarka Hükumetine bağlı bir enerji şirketi olan Energinet’in, IOTA ile olan ortaklığını büyüttüğü de gündeme gelmişti. Basın saatine göre %4.69’luk bir yükseliş yaşayan IOTA, 704 milyon dolarlık toplam piyasa hacmi ile yeşillenen kripto para piyasasında ayak uydurmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment