Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yeni Bir Cryptojacking Yazılımı, Bu Sefer Linux Kullanıcılarını Hedef Almakta

5 Şubat tarihinde sonuçları yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, özellikle Monero kripto para biriminin madenciliğini yapan kötü amaçlı yazılımların sayısı çok daha fazla artış yaşamakta. Bunun yanı sıra söz konusu kötü amaçlı madencilik yazılımlarının artık bireysel kullanıcılardan çok, büyük kurumsal kullanıcıları hedef aldığı da araştırmanın önemli sonuçlarından birisi oldu.

ABD’li siber güvenlik firması JASK’ın yaptığı araştırmaya göre, Shellbot isimli bir malware ilk piyasaya çıktığı Kasım ayından bu yana ciddi bir gelişme yaşadı ve saldırganlar programı durmadan güncellemekte. Şirketin ifade ettiğine göre Outlaw olarak bilinen Romanyalı bir hacker grubu, kullanıcıların haberi olmadan izinsiz bir şekilde kripto para madenciliği yapmalarını sağlayan kötü amaçlı yazılımın hedef kitlesinde de değişime gitti.

İlk başta Microsoft tabanlı cihazlara saldıran bu program, daha sonra iOS işletim sistemine sahip cihazlara ve en son da Linux işletim sistemine sahip cihazlara da saldırmaya başladı. Ocak ayının başlarında Palo Alto Networks tarafından yapılan bir araştırmada Monero odaklı kötü amaçlı yazılımın, bulut tabanlı güvenlik önlemlerini devre dışı bırakarak Linux cihazlarına saldırdığı açıklanmıştı. 2018 yılında kötü amaçlı yazılım tespiti %500 civarında artış gösterse de, en az bunun yarısı kadar tespit edilemeyen kötü amaçlı yazılım olduğu bilinmekte ve bunların birçoğu XMR kripto para birimi kullanmakta.

Farklı firmaların elde ettiği istatistiklerde toplam Monero arzının %4.4’ünün bu gibi kötü amaçlı yazılımlar sayesinde kazıldığı vurgulanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment