Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Iota Foundation ve Nova İşbirliği Yapıyor, Amaç Startupları Kalkındırmak

Kripto para sektörünün önde gelen şirketlerinden olan Iota Foundation, startupları geliştirme konusunda uzmanlaşan Nova ile işbirliği yapmaya başladığını açıkladı.

Iota (MIOTA) adlı koinin geliştiricisi olan Iota Foundation, bugün içerisinde yeni bir basın duyurusu yayınladı ve Nova ile birlikte çalışmaya başladığını açıkladı.

Iota bundan bir süre önce Iota Cofoundery adlı bir program başlatmıştı. Şirketin bu programı başlatmasındaki amaç ise çeşitli alanlarda faaliyet gösteren startupların gelişimine katkı sağlamak.

Iota bu program doğrultusunda Nova ile işbirliği yapacak ve bu sayede daha fazla startupa katkıda bulunabilecek. Bu programa kabul gören startuplar hem kayda değer büyüklükte bir yatırım hem de danışmanlık hizmeti alıyorlar.

Kurulan bu yeni işbirliği sayesinde programa katılan startuplar Nova’nın hizmetlerinden de faydalanabilecekler. Nova, startupların gelişimini hızlandırabilmek için mentor hizmeti sunuyor. Şirketin ekibinde özellikle teknoloji startuplarını kalkındırma alanında kendini geliştirmiş 20 uzman bulunuyor.

Nova şu ana dek 80’den fazla startupın kurulumuna katkı sağladı ve bunların yarısı, aradan üç yıl geçmiş olmasına rağmen hala aktif bir şekilde faaliyet gösteriyor. Aradan üç yıl geçmesine rağmen bu kadar fazla startupın hala yola devam ediyor olması epey kayda değer bir başarı. Çünkü bu alanda yapılmış araştırmalar gösteriyor ki startupların yalnızca yüzde 10’luk bir kısmı üç yıl boyunca ayakta kalmayı başarıyor.

Nesnelerin İnterneti alanında çalışmalar yürüten Iota Foundation, bu alandaki gelişmeleri hızlandırabilmek için halihazırda birbirinden farklı kuruluşlara yardımcı oluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment