Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Danışmanlık Şirketi: Kurumsal Yatırımcılar Kripto Para Yatırımı Yapabilirler

Cambridge Associates adlı bir danışmanlık firması, kurumsal yatırımcıların kripto para sektörüne giriş yapmasını öneriyor.

ABD merkezli danışmanlık firmalarından olan Cambridge Associates’in analistlerinden biri geçtiğimiz gün Bloomberg’deki bir programa katıldı. Şirket adına konuşan bu finans uzmanı, kurumsal yatırımcıların kripto para sektörüne giriş yapmasını öneriyor. Kendisinin program sırasında yaptığı açıklamalardan bir kesit şu şekilde:

“Piyasadaki zorluklardan haberimiz var ama yine de uzun vadeli bir yatırımın mantıklı olabileceğini düşünüyoruz.”

Kripto para sektöründeki pek çok isim uzun zamandır “kurumsal yatırımcıların” piyasaya giriş yapıp yapmayacakları konusundan bahsediyor. Şu ana kadar yapılan yorumlara göre kripto paraların yeteri kadar düzenlenmemiş olmaları ve sektördeki çeşitli belirsizlikler, bu yatırımcıların piyasaya giriş yapmasına mani oluyor.

Cambridge Associates ise kurumsal yatırımcıların bu piyasaya tüm bu risklere rağmen giriş yapabileceklerini düşünüyor. 300 milyar dolardan daha fazla miktarda varlık yöneten şirketlere danışmanlık veren bu firma, kripto para piyasanın özellikle uzun vadede ciddi bir sıçrayış yaşayabileceğine inanıyor.

Kripto para destekçileri kurumsal yatırımcıların piyasaya giriş yapmasını uzun süredir bekliyorlar. Çünkü pek çok kişi bu yatırımcıların gelişiyle birlikte piyasanın kayda değer bir büyüme yaşayacağına ve sektör genelinde bir kalkınmanın görüleceğine inanıyor.

Sektördeki Coinbase, Ripple gibi bazı şirketler kurumsal yatırımcıları piyasaya çekebilmek için çeşitli adımlar atıyorlar. Coinbase özellikle bu yatırımcıların ilgisini çekebilecek yeni hizmetler geliştirirken Ripple da bu kurumlarla işbirliği yapıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment