Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IOTA ve Porsche, Startup Autobahn ile Ortak Proje Yapıyor

IOTA’nın Twitter hesabındaki son duyuruya göre IOTA ve Porsche Digital Labs, Startup Autobahn tarafından tasarlanan ‘Program 4′ isimli projede ortak çalışma mutabakatına varmışlar.

Startup Autobahn Mayıs 2016 tarihinde kurulmuş yenilikçi bir startup şirketi. Şirket Damiler, Plug and Play, University of Stuttgart ve Arena2036 tarafından kuruldu. Bu zamandan beri 9 startup şirketini daha bünyesine katmayı başarıp gelecekteki hareketlilik teknolojisi ve yenilikleri üzerine çeşitli projeler geliştirdiler. Startup Autobahn bu projelerini önümüzdeki 2018 Temmuz EXPO günlerinde sergilemeyi planlıyor.

En taze haber olarak IOTA, Porsche ve diğer teknoloji temelli startup şirketleri akıllı hareketlilik konulu bir yenilik platformu konusunda Startup Autobahn ile çalışmaya başladı. Şubat ayında Porsche otomobil endüstrisi için potansiyel fayda sağlayabilecek bir blockchain teknolojisi test etmekteydi. Bu blockchain teknolojisi Porsche tarafından, güvenli bir ağ sunup araç yetkilendirmesini geliştirmeyi amaçlayan yenilikçi bir proje olarak duyuruldu.

IOTA ise açık kaynak yazılımlı dağınık cüzdan altyapısına sahip, IOT (internet of things;nesnelerin interneti) temelli teknolojiler arasında güvenli ödeme ve iletişim sağlayan yenilikçi bir şirket. IOTA blockchain yerine DAG kullanımıyla bilinen ve bu sayede piyasada tutunabilen bir platform.  IOTA verinin veya işlemlerin büyüklüğü fark etmeksizin ücretsiz işlem yapabilme olanağı sunuyor.

IOTA’nın çıkardığı token MIOTA ise CoinMarketCap listelerine göre piyasada 9. sırada yer almakta. IOTA [MIOTA] 6.6 milyar dolar civarı toplam piyasa değeri ve 113 milyon dolar civarı dolaşımdaki kaynak hacmi ile piyasanın önemli isimlerinden birisi. Basın saatine göre MIOTA’nın birim fiyatı 2,29 dolar civarında olup fiyatları son 24 saat içerisinde %2.07 civarında düşüş yaşadı.

3 Mayıs 2018 saat 20:29 UTC civarlarında MIOTA son dört ayın en yüksek seviyesi olan 2.65 dolar seviyelerine ulaşmıştı. Bu para biriminin piyasadaki toplam değeri ise 7.3 milyar seviyelerine gelmişti. Bir haftalık yükselmeden sonra MIOTA piyasası düşüş görme eğilimine start verdi.

Bir teknoloji uzmanı Slade bu konu hakkında şunu düşünüyor:

”IOTA devrimsel bir fikir. Sadece bir kaç teknoloji şirketi gerçekten yenilik ve gelecek hakkında düşünüyor ve bu insanların çok parlak fikirleri var. Bu fikirlerden bazıları çoktan kurumsallaştırıldı mesela Ted talk gibi.”

Bir sosyal medya aktivisti olan Van Hell-sling:

”Porsche ve IOTA beraber çalışıyor. Sanırım otomobil endüstrisi yeni standartlar getirmenin arifesinde.”

Bir teknoloji analisti Alfrome:

”Blockchain otomobil sektörü için kullanılacak ama neden? Veya bunun yerine teknolojileri birleştirmek için IOTA ağını mı kullanacaklar? Hmmmm. Autobahn’ın IOTA’ya ihtiyaç duymamasına şaşmamalı.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment