Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CoinMarketCap, Yanıltıcı Web Sitesini Bitcoin Sayfasından Kaldırdı

Bitcoin ve Alt Koin dünyasında dram sık rastlanan bir konu. CoinMarketCap, her zaman için koin değerlerini ve piyasa limitlerini kontrol eden birincil site olarak öne çıkıyor. Ekip, Bitcoin ile ilişkili “resmi” web sitelerinden birini kaldırarak ilginç bir karara vardı. Bu platformun Bitcoin Cash’i nasıl gerçek Bitcoin olarak müjdelediği düşünüldüğünde, böyle bir kararın alınması beklenen bir şey oluyor.

Kripto para dünyasında, sadece bir Bitcoin var. Oldukça basit bir ifade, ama pratikte uygulamak için o kadar kolay bir durum değil. Teoride, tüm Alt Koin‘ler, BTC kendi türünün ilk kripto para birimi olduğundan, yine Bitcoin’den türetilmiştir. Öyle bile olsa, bu ifade de zorunlu olarak gerçekleşmeyebilir.

CoinMarketCap Tarafından Haklı Bir Karar

Bitcoin Cash’in bazı hayranları bu konuda oldukça ileri gidiyor. Satoshi Nakamoto’nun whitepaper’ından Bitcoin Cash’in tanıtım belgesiymiş gibi bahsedilmesi kesinlikle tartışmalı bir konu. Aynı kişiler, aynı zamanda BTC’nin hiçbir eylem planı olmayan deneysel bir çatal olması üzerine yemin de ediyorlar. Bunun gibi kurnazlıklar bir süredir devam ediyor.

Ayrıca, gerçekleri sulandırmak için alan adlarında Bitcoin terimini kullanan siteler de mevcut. Bu sitelerden biri, daha önce CoinMarketCap’te de listelenmişti. Daha spesifik olarak, CoinMarketCap, söz konusu siteyi BTC ile ilgili iki resmi kaynaktan biri olarak gösterdi. Web sitesinin adı da bu bildirinin doğru olduğunu gösteriyordu. Aslında, gerçekte birçok açıdan yanlış olmasına rağmen, Bitcoin Cash’i asıl Bitcoin’miş gibi gösteriyorlardı.

Bu nedenle, CoinMarketCap şimdi bu web sitesini Bitcoin sayfasından tamamen kaldırdı. Yeni başlayanlar açısından kafa karıştırıcı kullanıcıların hiçbir amaca hizmet etmediğine dair haberler bir süredir ortalıktaydı. Bitcoin Cash, bir Alt Koin olarak başarılı olurken Bitcoin, Bitcoin olarak başarılı. Şimdi ya da gelecekte ikisini karıştırmanın bir sebebi yok. Giderek daha fazla insan bu filtrelemeye karşı agresif bir duruş sergiliyor. Bu olay, her şey kontrolden çıkmaya başladığı için gerçekten de gerekli bir değişimdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Cengiz Tapan
    Posted 07 Mayıs 2018 - 11:46 11:46

    Haber yapmışsınız ama keşke kaldırılan sitenin adını da verseydiniz. Böyle uydurma haber gibi görünüyor.

Leave a comment