Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Köydeki Herkes Kripto Para Sahibi

Ukrayna’daki küçük bir kasabada, köy konseyi tarafından başlatılan bir girişim sayesinde bütün yerliler kripto para sahibi oldu.

Ukrayna’nın Petrykivsky bölgesindeki Elizavetovka köyünün tüm sakinleri artık kripto paraya sahip.

Yakın bir zamanda yapılan köy konsey toplantısında, yerli yetkililer, konsey başkanı Maxim Golosnoy’un “bölgesel topluluğun yararını gözetecek şekilde kripto parayla işlem yapmasına” izin verdi. Golosnoy, yerli bütçeyi kripto parayla yenilemenin yolunu buldu.

Bunun topluluk için para kazanma deneyi olduğunu belirterek:

“Bu köy halkı Ukrayna’da kripto para sahibi olan ilk halk.”

dedi.

Gıda Alımı Yapılabilecek

Dahası, bitcoin, cardano ve ether’in yerli ürünleri satın alırken kullanılabileceğini söylediler.

Köye Kripto Yatırımı

Bir ay önce Golosnoy, Cardano’ya 13.000 Grivna (494 $) yatırdı.

Bu yatırımın değeri 39.000 Grivna‘ya kadar çıkınca, 13.000 Grivnasını geri alıp, kalanını yerlilere bıraktığını açıkladı. Tsn.ua, “şimdiden itibaren, her köylünün birkaç kripto ünitesi olacak.” dedi.

Şu anda yerlilerin kripto parası Golosnoy’da. Köylülere istedikleri zaman kripto paralarını nakite çevirebileceklerini söylemiş olsa da, açıklamada yerlilerin “daha kripto paranın nasıl işlediğini ve ne yarar sağladığını anlayamadıklarından bir aceleleri olmadığını” yazıyordu.

Şu anda, köy başkanı şahsi varlığını köy bütçesine değil de kripto paraya yatırıyor.

“Çok geçmeden Ukrayna Bakanlar Kuruluna, gelecekteki bütçe parasına yatırım yapmayı planlıyor. Bütün ülkeye küçük yatırımların devlet hazinesinden para almadan ülkeye ilerde ne kadar kazandırabileceğini göstermek istiyor.” 

Golosnoy her sene bütçenin 3-4 milyon grivna değerinde artış gösterdiğini, ve gelirin en azından bir kısmının kripto paraya yatırılmasını umduğunu söyledi.

Ukrayna’nın şu anda kripto para birimleri için yasal çerçevesi yok. Ancak Mart ayında, Ukrayna Devlet Mali İzleme Servisi kripto paralar hakkındaki resmi görüşünü yayınladı. Aynı zamanda, üç taslak tanıtıldı fakat hiçbiri kabul görmedi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment