Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brian Kelly: Bitcoin Yükselişe Geçti ve Göz Ardı Edilmesi Artık Mümkün Değil

BKCM LLC’nin kurucusu ve CEO’su Brian Kelly, Bitcoin’in mali piyasaların arka planında kalma günlerinin bittiğine inanıyor. Bir numaralı kripto para birimi yeniden dirilişe geçti ve artık göz ardı edilemez.

Bitcoin “Ciddi Bir Pazar”

Yıllık Hoover Enstitüsü Parasal Politikalar Konferansı’nda konuşan Kelly, Bitcoin’in “ciddi bir pazar” olduğunu söyledi. Önceki yıllarda, ana akım finansal konferanslarda kripto para birimi tartışmalarının nadiren gerçekleştiğini de ekledi. Bununla birlikte, bir numaralı kripto para birimi, yıl içinde yinelenen bir konu oldu.

Kelly’ye göre, kripto para piyasası artık çekirdek kripto inançları tarafından doldurulmuş bir niş pazar değil. Bitcoin, ana sermaye piyasasının dikkatini çekmeye başlıyor, bu da genel olarak pazarın görmezden gelinmesini zor hale getiriyor. Kelly, ayrıca kripto para pazarının toplam 460 milyara ulaşan piyasa değerinin artan ilgiyi haklı çıkardığını da söyledi.

Goldman Sachs, Bitcoin’in Profilini Yükseltiyor

BKCM CEO’su, Goldman Sachs tarafından Bitcoin pazarında gerçekleştirilen son faaliyetleri, kripto paranın taşıdığı önemdeki verimli yükselişin bir başka kanıtı olarak tanımladı. Ünlü Wall Street bankası, kısa bir süre önce yakında Bitcoin ticaretine ve Bitcoin Futures işlemlerine başlayacağını duyurmuştu. Önerilen plan, bankayı kripto para birimi ticaretine katılan ilk Wall Street firması yapacak.

Meşruiyet, bir varlık sınıfının uygulanabilir bir yatırım aracı olarak düzenlenmesinde hayati bir rol oynuyor. Goldman Sachs yöneticisi Rana Yared, yakın zamanda “Bitcoin’in bir dolandırıcılık olmadığını”  ilan etti. Sektörün önde gelen aktörlerinden yükselen bu olumlu yaklaşımlar, Bitcoin kökenli varlıkların ana akım yatırımcıların gözünde değer kazanmasına yardımcı oluyor. Örneğin raporlar, Çinli bir yatırımcının 2018’in başlarındaki ayı piyasası boyunca 10.000 Bitcoin aldığını bildiriyor.

Açık Mevzuat Tüketici Güvenini Artırıyor

SEC gibi kurumların spot ışıklarını kripto para platformuna çevirdiği bir ortamda, bir numaralı kripto para biriminin düzenlemelerle ilgili herhangi bir sıkıntıdan en az etkilenecek varlık olduğuna dair bir fikir birliği var. Kelly, düzenleyici mevzuatın Bitcoin konusundaki şeffaflığının kur fiyatındaki artışa katkıda bulunduğunu belirtti. SEC’in menkul kıymet olup olmadıklarını belirlemek için bazı alt coin’leri incelediğine dair haberler geliyor. Bitcoin’e gelince, Kelly onun bir para birimi olduğunun, konferansın birçok katılımcısı tarafından paylaşılan bir görüş olduğuna inanıyor.

Şu anda Bitcoin çevresinde elle tutulur bir vızıltı var. Kripto para birimi, üst üste üçüncü haftayı da değer kazanarak kapatmak üzere. Kelly, sadece birkaç gün içinde başlayacak olan New York Blockchain Haftası Zirvesi ile, Bitcoin’in fiyatının daha da artmasını bekliyor. Bitcoin Vakfı’nın kurucusu Charlie Shrem ise, geçtiğimiz günlerde bu mayıs ayının Bitcoin’in 10.000 $ ‘ın altında işlem göreceği son dönem olacağını söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment