Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Bitcoin Gelecektir” Diyen Çinli Yatırımcı Ayı Sezonunda 10.000 Bitcoin Biriktirdi

Çin’den gizemli bir yatırımcı, “Blockchain ve bitcoin’in geleceğin ta kendisi olduğunu” fark ettikten sonra, 2018’in ilk ayında yaklaşık 10.000 bitcoin satın aldı.

Cai Wenshang: Her Zaman İçin Sonuna Kadar Büyük Hayallerle Bekledim

Cai Wenshang, yerel haber kanalı Sina için teknik girişimci Weng Fang ile yaptığı röportajda, büyük miktarda bitcoin biriktirmek için bu yılın ilk çeyreğindeki ayı piyasasından avantaj sağladığını söyledi.

“Blockchain ve bitcoin’in geleceği oluşturduğunu belirlediğimde, kendime 10,000 bitcoin sahibi olma hedefi koymuştum.” dedi ve ekledi:

“(2017) Aralık ayında görülen zirvede, şahsen fiyatın biraz aşırı olduğunu düşündüm ve bitcoin almadım. Daha sonra, ocak ayı sonuna doğru fiyatlarda yaşanan düşüşle birlikte satın almaya devam ederek pozisyonumu inşa etmeyi sürdürdüm. Şimdi bu küçük hedefe temel anlamda ulaşmayı başardım.”

Yeni Bir “Hoddler” Doğuyor

Cai, Bitcoin pazarına girme anını iyi seçen “büyük para”nın bir örneği. Bu durum, yıl boyunca batıda kitlesel olarak gerçekleştirilen bir olaydı.

Bitcoin fiyatları nisan ayında geniş çaplı bir toparlanma kaydetti. Bu hareket tüccarlara, yatırımcılara ve endüstriyel figürlere yönelik somut bir iyimserlik hissi veren elle tutulur gelişmelerdendi.

Mart ayındaki fiyat artışından önce, fiyatlar 7000 $ civarında seyrederken, Fonstrat’ın kurucu ortaklarından Tom Lee‘nin Bitcoin Misery Endeksi, Bitcoin’in aşırı satım durumunun bir simgesi haline geldi. Lee, ana akım tüketicilere kripto para birimini satın almak için daha iyi bir zaman olamayabileceğini söyledi.

Bu haftaki tweet’iyle Charlie Shrem, Mayıs 2018’de BTC / USD’nin “son kez” 10.000 doların altında işlem göreceğini söyleyerek daha da ileri gitti.

Bu arada Cai içinse, “yatırımcıların” bitcoin piyasasındaki “spekülatörlerden” dikkatli bir şekilde ayrılması, işin püf noktalarından.

“Yatırım ve spekülasyon arasındaki en büyük farkın, hisse senedi veya kripto para aldığınızda fiyatlar düşmeyi sürdürse bile zihninizin az çok pozitif olması ve kısa pozisyonlar oluşturabilmeniz  olduğunu düşünüyorum.” dedi ve devam etti:

“Bu olay, yatırım ve onun tam tersinden ibaret. Bir balon söndürülürken fiyat kapitülasyonlardan şikayetçi olmak spekülasyondur.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment