Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tom Lee Bitcoin’in Mart 2020’ye Kadar 91,000$’ı Göreceğine İnanıyor

Fundstrat‘tan tanıdığımız Tom Lee, Bitcoin fiyatlarının Mart 2020 yılına kadar 91,000$ seviyesine ulaşacağını tahmin ettiğini açıkladı. Tahminini ise Bitcoin’in geçmiş dönemlerde yaşamış olduğu düşüşler ardından gösterdiği performansları gösteren bir grafik ile açıkladı.

Lee ve Fundstrat her düşüşten sonra yaşanan yükselişin bir ortalamasını alarak bunun 2020 yılında nasıl gözükeceğini aşağıdaki tablo ile açıkladı.

Bitcoin since 2010

Yukarıda gösterilen grafikte Bitcoin’in 2010 yılından beri yaşamış olduğu yükselişler (bull) ve düşüşler (bear) gösterilmiştir. Grafikte belirtildiği üzere 2012 sonlarında yaşanan %70 lik bir düşüş ardından görülen yükseliş daha yakın bir zamanda hepimizin hatırlayacağı geçen yıl Aralık ayında gösterilen yükseliş ardından günümüzde yaşadığımız düşüş ile benzerlik göstermekte. Bu da geçmişte görülen bu düşüş ve yükselişlerin kendini tekrar edebilme ihtimali doğurduğundan ötürü Lee ve fundstrat, 2020 yılında BTC’nin tekrar bir rekor kıracağını tahmin etmekte.

Forbes‘da yayımlanan bu makalede grafiğin geleneksel doğrusal bir grafik yerine logaritmik bir ölçeklendirme kullandığı için BTC’nin yaşamış olduğu yükselişler ve düşüşler pek belirgin olmamakta.

Lee, BTC’nin fiyatı 3,000$‘ın altındayken bile yüksek fiyat tahminlerinde bulunmaktaydı. Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında ise Bitcoin fiyatlarının 2022 yılına kadar 55,000$ seviyesine ulaşacağını söylemişti. Daha yakın bir zamanda, bu yıl içerisinde geçtiğimiz Ocak ayında Lee, BTC’nin 2018 yılının sonuna kadar 25,000$‘ı göreceğini belirtmişti.

Lee ve Fundstrat ayrıca Mart ayının başlarında “Bitcoin Misery Index (Acınası Bitcoin endeksi)”i yaratmıştı. Genel görüşlerine karşı ters düşen bir “index” olarak belirtilen bu girişimlerinde yatırımcıların, BTC sahiplerinin şu anki fiyattan dolayı ne kadar “acınası” bir halde olduklarını gözler önüne seriyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment