Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Anketlere Göre Kripto Para Hayatın Bir Parçası Haline Gelecek

Kripto paraya dair anketler her zaman ilginç olur, sonuçlarının ne olacağı önceden pek kestirilemez. An itibariyle genel toplum, kripto paraların en azından şu anki hali için pek hevesli değil gibi görünüyor. Bu tabi ki ileride durumun değişmeyeceği anlamına gelmez, nitekim Lendingblock‘un yakın geçmişte yaptığı bir ankete göre Bitcoin’i ve birçok diğer altcoini, merak uyandıran bir gelecek bekliyor.

Anket, kişisel veri platformu CitizenMe yardımıyla gerçekleştirildi ve 2.000 kişi katıldı. Sonuçlar ise şu aşamada birçok kişinin tahmin edebileceğinden çok daha farklı.

Örneğin 5 katılımcıdan 1’i şu anda veya daha önceden kripto para sahibi olduğunu söyledi. Bu kişilerin ne miktarda kripto paraya sahip oldukları belirtilmemiş olmasına rağmen bu gerçekten şaşırtıcı bir rakam. Anket havuzu biraz dar olmasına rağmen bu yine de birçok kişinin beklediğinin çok üstünde.

Bu anketin en etkileyici kısmı bile değil zira katılımcıların yarısından fazlası 2025 yılından önce kripto paranın günlük hayatın ayrılmaz bir parçası haline geleceğinden emin. Bu görüş sadece online ödemeleri değil; mağaza içi ödemeleri, toplu taşımayı ve benzeri birçok alanı kapsıyor. Bahsi geçen hizmetler üzerine halihazırda projeler olsa da küresel bir trend haline geldiği söylenemez.

Dahası, Lendingblock anketi gösteriyor ki katılımcıların çoğunluğu kripto paranın sağlam bir yatırım olduğunu düşünüyor. Piyasalar üzerindeki büyük baskılar göz önünde bulundurulursa bu gerçekten şaşırtıcı bir sonuç. Katılımcıların yarıdan fazlası risklerin farkında olsalar bile kripto paraya er ya da geç yatırım yapma eğiliminde olduğunu açıkladı. Bu zihniyet değişiminin büyük ölçekte gerçekleşmesi ise biraz zaman alabilir.

Bu anket ayrıca dikkate değer bazı trendleri de göz önüne serdi. An itibariyle erkekler %30’a %13’lük bir oranla kadınlara göre kripto paraya yatırım yapmaya daha yatkın görünüyor. Milenyum jenerasyonu ise kripto paraya bulaşmaya hazırlar, yine de 5 gençten 1’i kripto paranın yine de bir heves olabileceğini düşünüyor.

2025’e dek bu sonuçlardan hangilerinin hâla geçerli olacağını görüp izleyeceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment