Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Nisan Ayında Yüzde 30 Değer Kazandı

2018’in başlaması, kripto paralar için pek de hayra delalet olmamıştı. Ciddi fiyat düşüşlerinin ardından piyasada başlayan panik; Nisan ayı ile birlikte yerini iyimserliğe bırakmış durumda. Ay boyu toparlanan piyasada Bitcoin, değerini yüzde 30 oranında arttırmayı başararak yatırımcısının yüzünü güldürürken, birçok alt koinde de anlamlı yükselişler yaşandı.

Yine Bir 9 Bin Dolar Testi

Birçok borsanın verileri derlenerek oluşturulan fiyat değerlerini kullanıcıları ile paylaşan Coinmarketcap ve Bitcointicker gibi sitelere göre, Bitcoin Nisan ayını güzel geçti.

Nisan ayına 7 bin doların altında bir değer ile başlayan Bitcoin, ayın ilk gününde bir anda 500 dolarlık bir yükseliş yaşayarak kendine geldi.

Bir dönem 6 bin 500 dolar seviyelerinin de altına düşmesine rağmen kendini toparlayan Bitcoin’deki bu artış, piyasalara da yansıdı ve 25 Nisan tarihinde 9 bin 700 dolar seviyeleri görüldü.

Yazının kaleme alındığı 30 Nisan’ın akşam saatlerinde ise Bitcoin, 9 bin 300 dolardan işlem görüyor. Birçok otorite, Bitcoin’in 9 bin dolar desteğinde kalmasının fiyat yükselişi için şart olduğunu belirtirken artık gözler Mayıs’ın ilk haftasına çevrilmiş durumda. Bakalım Bitcoin destekte kalıp, bir sonraki direnci test edebilecek mi?

Alt Koinlerin Birçoğu da Artış Gösterdi

Nisan ayı boyunca sadece Bitcoin değil, birçok alt koinde de ciddi artışlar yaşandı. Bu arada bazı yatırımcılara göre, Bitcoin artık daha stabil bir periyoda girerken bu trend; büyük yatırımcıların sektöre girmesi ile tekrardan değişebilir.

Bitcoin’in artışına paralel olarak artan alt koinler de, yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam ediyor. Özellikle Ethereum ve Ripple’da ay boyunca yaklaşık yüzde 73 artış yaşanırken, Litecoin ise ay başından bu yana yüzde 30 gibi bir artış yakaladı.

Büyük oyuncuların yanı sıra, piyasadaki diğer koinler de kendine gelirken, özellikle Z Classic yaklaşık yüzde 1200 artış yakalayarak dikkat çekti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment