Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Kripto Para Şirketi, Wall Street’in En Büyük Bankalarını Sollayabilir

Blockhain Capital firmasının ortağı Spencer Bogart’ın 4 Mayıs tarihinde CNBC Fast Money programına verdiği bilgilere göre, diğer bankaların da geçenlerde Goldman Sachs’ın yaptığı gibi kripto para ticari bürosu açmayı planladıklarını belirtti.

Goldman Sachs ise bir kaç gün önce yaptığı açıklamada müşterilerden gelen yoğun istek üzerine yakında Bitcoin (BTC) kontratları için ticaret ofisi açacaklarını duyurmuştu. 

Bogart CNBC’e ye bu haberin, ”kesinlikle çok önemli bir adım” niteliğin taşıdığını söylese de, yine kendisi bunun ”birden bire ortaya çıkıp Bitcoin’in kurumsallaştırılmasının önündeki bütün engellerin kapağını açıp konuya mükemmel bir çözüm getiren” bir olay konumunda olmadığını da vurguladı.

Bogart diğer bankaların bu Goldman Sachs hareketini takip edecekleri tahminini sadece markanın sahip olduğu Goldman Sachs ismine değil aynı zamanda ”piyasa o kadar büyük ki bunu daha fazla engelleyemezler” düşüncesine bağlıyor:

”Bu bankaların çoğu Coinbase ve Binance gibi şirketlerin ortaya koydukları rakamları gördü veya duydu. Eğer bankalar bu işe dahil olmaz ise bu şirketlerin Wall Street’in en büyük bankalarını solda sıfır bırakabilmesi gibi bir risk yarattığı da bir gerçek.”

Goldman Sachs şuan için sadece sermaye piyasası türev ürünleri ile çalışıyor olacağından Bogart bundan sonraki sorunun çözülmesi için Goldman Sachs’ın direkt Bitcoin alım satımına başlaması gerektiğini belirtti.

Kripto para birimlerinin geleceği sorulduğunda Bogart CNBC’ye kripto paralar ile ilgili cevaplanması gereken en önemli sorunun ”akış” olduğunu ve eğer bu sağlanırsa piyasanın bir kaç tane daha ek müşteriye sahip olacağını belirtti:

” Bu akış hodl* yapanlardan hodl yapmayanlara* doğru mu büyüyecek yoksa tam tersi hodl yapmayanlardan hodl yapanlara doğru mu?”

[Hodl, elinde tutmak anlamına gelen Hold kelimesnin kripto para sosyal platformlarında bir kullanıcı tarafından yanlış kullanılması ile Hodl halini almış bir terim.]

Sadece bu ay içerisinde bile Goldman Sachs, eski bir çalışanını kripto borsası bankasına, bir diğerini kripto cüzdan şirketine ve bir diğerini de kripto startup şirketine kaptırarak bir kaç üst düzey yöneticisinin kripto alemine geçiş yapışını izlemişti.

Nisan ayının sonunda Goldman Sachs, kripto taciri Jason Schmidt’i, müşterilere kripto para birimleri konusunda yardım sağlaması için dijital varlıklar piyasası genel müdür yardımcısı konumuna atamıştı.

text-blocks id=”1421″ slug=”cointelegraph”]

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment