Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wall Street’in Profesyonel Bitcoin Analizcisi, Son Toparlanmaya Rağmen Bitcoin Almama Çağrısı Yapıyor

Bitcoin alanındaki ilk Wall Street aracı analizcisi olan Nick Colas, 4 Mayıs’ta CNBC’ye verdiği bir röportajda yatırımcıların piyasadaki son toparlanmaya rağmen kripto para pazarına girmeden önce iki kez düşünmelerini istedi.

Colas, 14 yıldır Convergex’in popüler Sabah Pazarları Brifingi’ni yazıyor ve Wall Street profesyonelleri arasında köklü bir üne sahip. Pazarın yılın başlarındaki çöküşünün ardından, şu anda yatırımcıların tekrar faaliyete geçmesi için ortada bir fırsat olabileceği fikrini reddediyor:

“Birçok insan [şimdi] satın almanın [doğru] zamanı olup olmadığını soruyor, kısa cevap iki temel nedenden ötürü “hayır”. Birincisi, Bitcoin’i ilk kez satın almak isteyen kişilerden çok fazla katılım görmüyoruz ve herhangi bir yeni teknoloji gibi, kripto parayı da daha değerli hale getirmek için onu yeni benimseyen insanlara ihtiyaç duyuyorsunuz. Üstelik Google aramaları açısından bakıldığında, kavram aralık ve ocak aylarındaki zirvelerden aşağı iniyor, hem de yüzde 85 ile 90 arası bir oranla…”

Colas, geçtiğimiz yıl kaydedilen aylık yüzde 5 ila 7’lik büyümenin aksine, geçen ay kripto para satın almak için sadece yüzde 2,2 oranında daha fazla kişinin Bitcoin cüzdanlarını açmasıyla bu aralar nispeten küçük bir cüzdan büyümesi gerçekleştiğinden endişe duyduğunu da belirtti.

Geçen yılın yükselen piyasa değerlerinin Bitcoin’in gerçekten de bir balon olduğunu kanıtlayıp kanıtlamadığı sorulduğunda, Colas şöyle yanıt verdi:

“Geçmişe bakıldığında, kesinlikle aralık ayında Futures lansmanına dayanan bir balon vardı… 2013’ten beri Bitcoin’i inceliyorum, teknolojinin ve hikayenin yapısına temel olarak inanıyorum, ama açıkçası fiyatlarda önemli oranda oynaklık var. Bunu gördük ki, geçen ay bile piyasa sahip olduğu miktara eşdeğer bir toparlanma gerçekleştirdi.”

Colas’ın ana akımın benimsenmesinin kısar bir süre sonra bir gerçeklik haline gelip gelemeyeceği konusundaki tedbirli yaklaşımı, argümanını ölümcül şüpheciler ve coşkulu Bitcoin boğaları arasında umutsuzca kutuplaştığı görülen diğer kripto para yatırım perspektiflerinden ayırıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Lecasil
    Posted 07 Mayıs 2018 - 16:00 16:00

    Dogru soyluyor resmen ipin uzerinde btc, mayis ayini 10k altinda kapatirsa hoop 3k ile 4 k ya parasut yapar. Marjin islem yapanlara sinyal olsun. 😉

Leave a comment