Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IOTA: Onarım Çalışmalarımız Sürüyor

IOTA ekibi birkaç gündür kapalı olan IOTA ağıyla ilgili yeni bir açıklama yayınladı. IOTA ekibi Trinity cüzdanının masaüstü sürümünü güncellese de IOTA ağı şu an için offline kalmaya devam ediyor.

Çalışmalar Sürüyor

Geçtiğimiz hafta içerisinde büyük bir saldırıya uğrayan IOTA ağı birkaç gündür kapalı durumda. IOTA geliştiricileri ağdaki sorunu ortadan kaldırabilmek ve IOTA kullanıcılarını koruyabilmek için ağdaki pek çok işlemi askıya aldılar.

IOTA ekibi birkaç saat önce ağın durumuyla ilgili yeni bir duyuru yayınladı. Ekibin açıklamalarına göre kullanıcılar artık Trinity cüzdanının yeni masaüstü versiyonunu kullanabilecekler. IOTA tarafından yapılan açıklamalara göre geçtiğimiz hafta yaşanan sorunlar bu yeni sürümle birlikte ortadan kaldırıldı ve kullanıcılar bu sürümü indirerek bakiyelerini kontrol edebilecekler.

Bu yeni sürümün yalnızca masaüstü için hazırlandığını vurgulamak gerekiyor. Trinity cüzdanının mobil sürümü geçen haftaki saldırıdan etkilenmemiş gibi görünüyor ancak IOTA ekibi insanları yine de yeni mobil sürümü yayınlanıncaya dek Trinity cüzdanını kullanmamayı öneriyor.

Bu süreç içerisinde Koordinatör adlı düğümün hala devre dışı olduğunu belirtmek gerekiyor. IOTA ekibi konu hakkında şu açıklamayı yapıyor:

Ağdaki onarım çalışmalarımız sürerken Koordinatör düğümü devre dışı kalmaya devam edecek. Bu sırada işlem yapamayacaksınız. Kısa süre içerisinde gelecek planlarımızla ilgili yeni bir duyuru yapacağız.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment