Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Merkez Bankası’nın Blockchain Projesi Başarıyla Tamamlandı

Rusya Merkez Bankası bundan birkaç ay önce başlattığı Blockchain projesini başarılı bir şekilde tamamladı.

Proje Tamamlandı

Rusya Merkez Bankası geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Blockchain ile ilgili bir deneme yapmaya başladı. Ülkedeki yetkililerin amacı menkul kıymetleri, çeşitli mülkleri ve hizmetleri tokenlaştırmayı, başka bir deyişle dijitalleştirmeyi sağlayacak bir Blockchain platformunu test etmekti.

Yerel kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre Rusya Merkez Bankası bu projeyi başarılı bir şekilde test etti. Rusya Merkez Bankası Finansal Teknolojiler Müdürü Ivan Bank, konu hakkında şu açıklamayı yaptı:

Bu şu ana dek yapılmış en büyük testlerden biriydi. Yeni iş modelini ve bunun piyasayı nasıl etkileyeceğini detaylı bir şekilde inceledik. Bu projenin önemli unsurlarından biri hibrit tokenlardı. Bu tokenlar hem şirketlerin ve müşterilerin taleplerine göre şekillendirilebiliyor hem de yatırım çekmek için kullanılabiliyorlar.

Ivan Bank tarafından yapılan açıklamalara göre Rusya Merkez Bankası bu testte elde edilen sonuçların Dijital Finansal Varlıklara Yönelik adlı yasa tasarısına dahil edilmesini öneriyor. Bu yasa tasarısının onaylanması halinde söz konusu Blockchain platformu da aktif olarak kullanılabilecek.

Rusya Merkez Bankası’nın bu Blockchain platformunu kullanmaya başlaması ülkedeki finans piyasalarını ciddi anlamda etkileyebilir. Çünkü Rusya bu proje sayesinde birçok finansal ürünü dijital ortama aktarmaya başlayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment