Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IOTA Topluluğu İkiye Bölündü

Sektörün en büyük projelerinden biri olan IOTA geçtiğimiz son birkaç saat içerisinde adeta ikiye bölündü. Bunun sebebi ise IOTA’nın iki yöneticisi arasında yaşanan anlaşmazlık.

Neler Oluyor?

IOTA’in eski yönetim kurulu üyelerinden biri olan Sergey Invancheglo geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından önemli bir açıklama yaptı. David Sønstebø ile olan ortaklığına son verdiğini açıklayan Invancheglo, kendisine ait olduğunu iddia ettiği 25 milyon adet MIOTA’i almak için harekete geçti.

Invancheglo bu tokenları almak için gerekirse yasal yollara başvuracağını ve olayı mahkemeye taşıyacağını söylüyor. Invancheglo bu süreci başarıyla tamamlaması halinde neredeyse 8 milyon dolar değerinde MIOTA almış olacak.

David Sønstebø da konuyla ilgili bir açıklama yaparak Invancheglo’nun bu açıklamalarının ne kadar üzücü olduğundan bahsetti. David Sønstebø ayrıca Invancheglo ile aralarındaki bu anlaşmazlığın IOTA’i etkilemeyeceğini umuyor.

Bu iki isim arasındaki anlaşmazlığın asıl kaynağının IOTA olmadığı düşünülüyor. Coingape gibi kaynaklara göre bu anlaşmazlık aslında bu ikilinin 2014 yılında birlikte kurdukları JINN Labs adlı projeden kaynaklanıyor.

Takipçilerden Tepki

Kripto para takipçileri IOTA topluluğunu ikiye ayıran bu olaya oldukça sert tepki gösterdiler.

Sosyal medyada yapılan yorumlara baktığımızda birçok kişinin Invancheglo’yu eleştirdiğini görebiliyoruz. Kripto para takipçileri bu iki ismi tam anlamıyla çocuklar gibi kavga etmekle suçluyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment