Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IOTA, Ürün Tedarik Zincirlerinde Şeffaflığı Arttırmak İstiyor

IOTA’dan yapılan açıklamada şirketin nesnelerin interneti alanına odaklanan bir firma olan Evrythng ile bir anlaşma imzaladığı ve iki tarafın bundan sonraki dönemde ürün tedarik zincirlerinde daha şeffaf bir süreç yönetmek için birlikte çalışacağı ifade edildi.

Yapılan basın açıklamasında; Everythng adlı firmanın nesnelerin interneti alanında faaliyet gösterdiği ifade edilirken, şirketin ana amacının DLT ve nesnelerin interneti (IOT) teknolojilerini kullanarak benzersiz, kullanışlı, güvenli ve şeffaf ürün tedarik zincileri yaratmak olduğu vurgulandı.

Bu anlaşma kapsamında, Everythng’in Blockchain entegrasyon merkezi, IOTA’nın DLT protokolü olarak da bilinen Tangle’ı kapsayacak şekilde genişletilecek.

İki taraf da, şu anda ürün tedarik zincirlerinin yaşadığı en büyük sorunların başında şeffaflık ve güven eksikliğinin geldiğini ifade ederken, bunu düzeltmek ve daha efektif bir süreç yaratabilmek için çalışacaklarını belirtti.

Şu anda bu sistemlerin yürümesi için merkezi olan aracılara bağlılığın hiç olmadığı kadar yüksek olduğu da hatırlatılırken, bu durumun da güvenlik sıkıntısı doğurduğuna vurgu yapıldı.

İki firma, birlikte çalışarak ürün tedarik zincirlerindeki mevcut sorunlara çözüm bulma amacında olduklarını ifade ederken, merkezi olmayan uygulama pratikleri ile çok daha şeffaf ve hızlı bir süreç yönetmenin mümkün olduğunu da not düştü.

Coin Market Cap listesine göre 16. sırada yer alan IOTA, şu anda 0,31 dolardan kendisine alıcı buluyor. Koinin tarihinin en yüksek değeri ise 5.16 dolar olarak dikkatleri çekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment