Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan, Regülasyonlarda Kripto Paraları Göz Ardı Etti

Kripto para sektörüne karşı takındığı sert tavır ile bilinen Hindistan hükümeti, son olarak regülasyonlar ile ilgili bir döküman yayınladı.

Fintech alanında faaliyet gösteren şirketlerin düzenlenmesi ve daha net hareket alanları içine alınması amacıyla yapılan bu çalışmada, Blockchain teknolojisinin bazı uygulama alanlarının test edildiği görülürken, buna karşın kripto para odaklı projelerin ise çok açık bir şekilde kapsam dışı bırakılması dikkat çekti.

Hindistan Merkez Bankası olan RBI’ın yayınladığı belgelere göre, regülasyon konusunda başta Birleşik Krallık olmak üzere Hindistan; birçok ülkedeki fintech kurallarını göz önüne aldı ve taslağı bu şekilde hazırladı.

Konuyla ilgili yapılan araştırmalarda fintech şirketlerinin regülasyon kurallarının net olması ile birliket daha rahat hareket edebileceğine vurgu yapılırken, bu sayede projelerin daha kolay büyümesi ve gelişmesinin amaçlandığı da not düşüldü.

Raporda, aynı zamanda bunun son söz olmadığı da ifade edildi. Buna göre, Hindistan merkez bankası inovasyon alanında çalışacak olan kişilerin esneklik ve zaman gibi değerli ögelerine saygı duyacağını belirtti.

İnovasyon alanında çalışacak olan projelerin kapsamında ise, Blockchain teknolojisinin bazı kullanım pratikleri yer alıyor. Bu durumlar arasında mobil ödeme sistemleri ve veri analizi platformları gibi şeyler alıyor. Ancak tüm bunlara karşın, yayınlanan raporda kripto para odaklı projelerin ve ICO’ların bu kapsamda yer almadığı, çok açık bir şekilde Hindistan Merkez Bankası tarafından ifade ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment