Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IOTA ve Renault’dan Ortak Bir Hackathon Etkinliği Geliyor

IOTA Foundation, Fransa’daki otomobil devi Groupe Renault ile işbirliği yaptığını ve Smart City Hackathon adlı yeni bir etkinlik düzenleyeceğini açıkladı.

IOTA Foundation, akıllı şehir alanında çalışmalar yürüten girişimcileri desteklemek ve onların gelişimine katkıda bulunabilmek için yeni bir yarışmam düzenliyor. Bu yarışmanın organizasyonunda Groupe Renault da rol sahibi.

Etkinliğe katılanlar, şehir içi problemleri çözebilmek için yeni teknolojilerden faydalanacaklar. Yarışmaya katılan kişilerden Blockchain gibi dağıtılmış kayıt teknolojilerini (DLT) kullanarak ulaşım, elektrik şebekesi ve şehir yapılanması ile ilgili çeşitli sorunları çözmeleri beklenecek. Ayrıca yarışmaya katılan kişilerin rakiplerinin önüne geçebilmeleri için oldukça yenilikçi çözümler üretmeleri gerekecek.

Bu yarışma büyük ölçüde IOTA’nın Tangle sistemine dayalı şekilde ilerleyece. Katılımcılar, akıllı şehir alanında yeni ürünler geliştirebilmek için nesnelerin interneti ve makineden makineye (M2M) gibi teknolojilerden de faydalanacaklar.

Konu hakkında yayınlanan duyurulara göre etkinliğin organizasyon sürecinde dünyanın en büyük elektronik şirketlerinden olan Avnet’e bağlı Hackster.io da rol oynayacak. 6 Nisan’a kadar sürmesi beklenen bu yarışmanın kazananı 13 Nisan’da açıklanacak.

Dünya genelinde akıllı şehir gelişimiyle ilgilenen kuruluşların sayısı git gide artış gösteriyor. Bundan bir süre önce Çin’in dev şirketlerinden Ping An Insurance Group, bu alanda bazı çalışmalar yürütebilmek için Sanya Belediyesi ile işbirliği yapmaya başlamıştı. Ping An Insurance Group, bu işbirliği kapsamında Blockchain, yapay zeka, büyük veri, bulut bilişim gibi çeşitli teknolojileri kullanarak yerel yetkililere destek olmayı hedefliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment