Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’daki Kripto Para Kullanıcıları Para Aklama Suçundan Yargılanabilecekler

Rusya Yüksek Mahkemesi, yasa dışı kripto para kullanımının resmen para aklamayla ilgili suçlar sınıfına girdiğini duyurdu.

Yerel haber kaynaklarından Pravo tarafından yapılan habere göre Rusya Yüksek Mahkemesi, bundan böyle yasa dışı şekilde kripto para kullanan vatandaşları da para aklama suçu işlemiş gibi yargılayabilecek.

Yüksek Mahkeme bundan üç yıl önce ülkedeki para aklama suçlarına ilişkin bazı düzenlemeler yapmış, konuyla ilgili bazı yasa değişiklikleri hazırlamıştı.

Rusya’daki Alexander Chervotkin adlı bir yargıç, yetkililer tarafından hazırlanan bu düzenlemeler hakkında bazı açıklamalar yaptı ve kripto para kullanımına ilişkin de bazı adımlar atılması gerektiğini belirtti. Chervotkin’e göre yasa dışı amaçlarla kripto para kullanan vatandaşların sayısı git gide artıyor ve mahkemenin bu durumun bir an önce önüne geçmesi gerekiyor.

Argümanlarını desteklemek için Rusya’da kripto para kullanarak uyuşturucu satıcılığı yapan bazı vatandaşların davalarını örnek gösteren Chervotkin, yetkililerin ilgisini çekmeyi başardı.

Rusya Yüksek Mahkemesi, bu değerlendirmelerin ardından yasa dışı yollarla kripto para alıp bunu daha sonra itibari paraya dönüştüren kişileri de para aklama suçundan yargılamaya karar verdi.

Mahkeme kripto para kullanımını para aklama suçlarına eklemiş olsa da kripto paralarla ilgili herhangi bir yasal tanım vermekten kaçındı. Bunun başlıca sebebi olarak ise Rusya Hükümetinin henüz bu alanda bir adım atmamış olması gösteriliyor.

Bunun yanı sıra, kriptoo paradan itibari paraya dönüşüm yapan herkes bunu “para aklama” amacıyla yapmadığı için mahkemenin öncelikle ortada bir para aklama durumunun söz konusu olduğunu kanıtlaması gerekecek.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment