Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sony ve Fujitsu Ortaklaşa Bir Blockchain Platformu Geliştirdiler

Japonya’nın dev şirketlerinden Sony ve Fujitsu, Blockchain teknolojisini kullanarak eğitim belgelerinin geçerliliklerini kontrol etmek istiyorlar.

Asahi Shimbun tarafından yapılan habere göre Sony ve Fujitsu, eğitimsel yeterlilik belgelerinin geçerliliklerini ve doğruluklarını kontrol edebilmek için Blockchain teknolojisini kullanacaklar.

Bu iki şirket tarafından ortaklaşa geliştirilen ve Blockchain ile desteklenen yeni veritabanı, özellikle dil yeterlilik sertifikalarının geçerliliklerini kontrol etmek için kullanılabiliyor. Sony ve Fujitsu’nun böyle bir sistem geliştirmesindeki sebep ise Japonya’daki yabancı vatandaşların, bu belgelerde zaman zaman sahtekarlık yapıyor olmaları.

Japonya’da ikamet etmek isteyen yabancı uyruklu vatandaşlar, Göçmenlik Bürosu ile irtibata geçerek Japonca’daki yeterliliklerini belgelemek zorundalar. Dil yeterlilik sertifikaları yabancı ülkelerdeki eğitim kurumlarından alınabiliyor.

Ne var ki bu sistemi kötüye kullanan kişilerin sayısı pek az değil. Birkaç farklı ülkede bu sertifikalarda sahtekarlık yapıldığı keşfedildi. Japonya’daki yetkililer bu olayın ardından ilgili sertifikaları daha detaylı bir şekilde değerlendirmeye başladılar.

Sony ve Fujitsu, bu sorunu çözebilmek için Blockchain teknolojisinden faydalanıyorlar. Japonya’daki dil okulları, kendilerine gönderilen sertifikaları onaylamak ve doğrulamak için bu Blockchain platformunu kullanabiliyorlar.

Sony ve Fujitsu bu sistemin ne kadar verimli olduğunu öğrenebilmek için mart ayı itibariyle ilgili testleri başlatacaklar. Bu platform ilkk olarak Osaka, Saga ve Tokyo gibi büyük şehirlerde şubeleri bulunan Human Academy Co.’da denenecek. İki şirket, bu denemelerin başarılı olması halinde söz konusu veritabanını daha kapsamlı şekilde kullanmayı planlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment