Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Ulaşım Bakanlığı Blockchain’i Denemek İstiyor

Rusya‘daki Ulaşım Bakanlığı, IBM ve Maersk tarafından ortaklaşa geliştirilen TradeLens adlı Blockchain platformunu kullanmayı düşünüyor.

IBM ve Maersk, geçtiğimiz yılın ağustos ayında deniz taşımacılığını kolaylaştırmak adına TradeLens adlı bir Blockchain platformu geliştirdi. Halihazırda 90’dan fazla lojistik şirketi tarafından kullanılan bu platform, Rusya’daki yetkililerin de ilgisini çekiyor.

Yerel haber kaynaklarından Kommmersant tarafından yapılan habere göre Rusya Ulaşım Bakan Yardımcısı Maxim Akimov, Bakanlık’ın bu platformu kullanmayı düşündüğünü açıkladı.

Akimov tarafından yapılan açıklamalara göre Ulaşım Bakanlığı, TradeLens platformunu Rusya’nın en büyük ikinci limanının bulunduğu St. Petersburg’da denemek için Maersk ille bir anlaşma imzalayacak.

TradeLens platformunu değerlendiren uzmanlar bu platformun lojistik sektörünü ciddi anlamda olumlu yönde etkileyebileceğini düşünüyorlar. Özellikle Rusya’daki bazı yetkili isimler bu platformun hem paradan hem zamandan tasarruf ettirebileceği görüşündeler. Kommersant’a konuşan uzmanlar bu platformun yaklaşık 150 milyon dolar değerinde tasarruf sağlayabileceğini belirttiler.

Yine yerel kaynaklara göre Rusya Federal Güvenlik Servisi, bu platformun kişisel veri güvenliği bakımından yeterli olabileceğini düşünüyor. Federal Güvenlik Servisi, Ulaşım Bakanlığı tarafından yapılan planların yerel sektör için faydalı olabileceği görüşünde.

Rusya’daki lojistik şirketleri Blockchain teknolojisini yakından araştırıyorlar. Ülkedeki Infotech Baltika adlı bir şirket geçtiğimiz ay bir duyuru yayınlayarak ülke genelindeki 14 farklı limanda kullanılabilecek yeni bir Blockchain sistemi geliştireceğini açıkladı. Edge.Port adıyla geliştirilen bu sistemin TradeLens platformuna benzediğini söylemek mümkün.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment