Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IOTA, Volkswagen AG’nin Eski Araştırma Müdürünü Şirket Bünyesine Kattı

IOTA Foundation yakın zamanda yaptığı bir duyuruda, Dr. Klaus Schaaf‘ın IOTA’ya katıldığını açıkladı. Volkswagen AG‘nin eski çalışanı olan Schaaf, firma bünyesinde 30 seneye yakın çalıştı ve IOTA denetim kurulu üyesi Johann Jungwirth tarafından kurulan Volkswagen Group Digitalisation bölümünün bir parçası oldu.

Volkswagen Group Digitalisation, yeni ürünlere ve hizmetlere odaklanan bir departman. Departman bünyesindeki odak noktaları arasında otomotiv endüstrisi için OTA (şebeke üzerinden güncelleme) yazılımları ve Dağıtık Defter Teknolojileri kullanımı yer almaktaydı. Firmanın blog gönderisinde şunları ifade ediliyor:

”O (Schaaf), bu süre esnasında IOTA’ya ve IOTA’nın harika teknolojisine denk geldi ve CeBIT2018 etkinliğinde Volkswagen tarafından sergilenen kavram kanıtının (proof-of-concept) temellerini atmış oldu.”

Klaus Araştırma Müdürü olduğu süre esnasında Kaliforniya’da bulunan Volkswagen Electronics Research Lab’ı (ERL) inşa etmeye yönelik katkıları ile bilinmekte. Kendisi daha sonra otomobiller için yeni uygulamaların test edildiği Almanya içerisindeki ilk ”Şehir-Wifi’si” olan ”Wireless Wolfsburg” isimli projenin müdürlüğünü yaptı. Klaus, IOTA Foundation’a katılımı hakkında şunları ifade etti:

”Otomotiv dünyası OTA, Talep üzerine İşlev ve Otonom Sürüm gibi teknolojiler tarafından alt üst edildi. Yeni iş modelleri Mobility-as-a-Service olanağını sağlayacaktır. Bu gibi teknolojileri destekleme konusunda Dağıtık Cüzdan Teknolojisi çok önemli bir rol oynayacak. IOTA ve Tangle, yeni Mobilite eko sisteminin gereklilikleri için çok uygun gelecek odaklı bir teknoloji sunacak. IOTA Foundation’un bir parçası olmaktan ve eko sistemin üzerine kurulacağı sütunları inşa edecek olmaktan dolayı çok mutluyum.”

IOTA kurucusu David Sonstebo ise şunları kaleme aldı:

”Resmi olarak Klaus’u Foundation’a kattığımız için çok mutluyuz. Kendisinin olağanüstü tecrübesi onlarca yıl öncesine kadar dayanmakta olup, bu tecrübe özellikle modern arabalar ve bu arabaların Nesnelerin İnterneti ile olan kesişimine yönelik kendisini göstermekte. Klaus’un bu özelliği, IOTA projesinin vizyonunu ve amacını gerçekleştirmemiz konusunda, kendisini bize yardım etme bakımından mükemmel bir danışman haline getiriyor. Kendisine sıcak bir hoş geldin diyelim!”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment