Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İran Cumhurbaşkanı, Kripto Para İşlemlerinin Yasallaşmasını İstedi

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkedeki kripto para faaliyetlerinin yasallaştırılması ve piyasadaki yatırımcıların paralarının korunması için gerekli adımların atılmasını istedi.

Ülkenin resmi haber ajansı IRNA tarafından aktarılanlara göre Cumhurbaşkanı Ruhani, Tahran’daki Hükümet Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı. Toplantıda, Merkez Bankası tarafından sunulan rapor da baz alınarak kripto para madenciliği ve işlemleri değerlendirildi.

Kripto para işlemlerinin yasallaştırılmasını istedi

Cumhurbaşkanı Ruhani, kripto para konusunda dinamik bir stratejinin geliştirilmesi ve bu varlıkların, İran ekonomisi üstündeki etkisi hakkında uygun önlemlerin alınması için çağrıda bulundu. Ulusal çıkarları gözetmenin önemini vurgulayan Cumhurbaşkanı Ruhani, kripto para bağlamındaki yasal ve teknik meselelerde dikkatle hareket edilmesi gerektiğini açıkladı.

Kripto para borsalarında işlem yapmanın risklerin üstünde duran isim, kripto para faaliyetlerini yasallaştırmak ve halkın sermayesini korumak” için gerekli yasaların hazırlanması gerektiğini duyurdu. Profesyonel olmayan yatırımcıların kripto para piyasasına giriş yapması konusunda uyarıda bulunuldu ve bu konuda kamu bilincinin geliştirilmesi gerektiği belirtildi.

Madencilik yasağı 22 Eylül’e kadar devam edecek

İran’da Bitcoin ve kripto para madenciliği yapmaya, 26 Mayıs günü Cumhurbaşkanı Ruhani’nin talimatı ile geçici süreliğine kısıtlama getirildi. Cumhurbaşkanı Ruhani, ilgili yasağın 22 Eylül tarihine kadar devam edeceğini açıkladı.

Türkiye gibi ülkelerden şirketlerin de madencilik yapmak için gittiği İran, Bitcoin ağındaki hash oranının %3’ünden fazlasına ev sahipliği yapıyordu. Devletin elektrik şirketi Tevanir, ülke genelinde 50 civarında madencilik tesisinin lisanslı şekilde faaliyet gösterdiğini açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!