Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İran, Finansal İşlemlerde Kripto Paraların Kullanılması için 8 Ayrı Ülkeyle Görüşüyor

Kripto paralar konusunda son dönemde yaptığı atılım ile dikkatleri üzerine çeken İran, şimdi ise uluslar arası para transferlerinde kripto paraların kullanıma ilişkin araştırmalarını sıklaştırmış durumda. Amerikan ambargolarından en az hasarla çıkmak için alternatif yollara yönelen İran, kripto paraları bu noktada ciddi bir alternatif olarak belirlerken, ülkenin Ticaret Teşvik Organizasyonu’nun (TPO) başındaki isim Mohammad-Reza Modoudi, İran’ın kripto paraların finansal işlemlerde kullanılması için sekiz ülke ile görüştüüğünü söyledi.

İran basınına bazı açıklamalarda bulunan başarılı isim, İran’ın yabancı yatırımcı için halen özel bir durak olduğunun altını çizerken, kripto paraların finansal işlemlerde kullanılması konusunda devletler düzeyinde temasların devam ettiğini belirtti. Modoudi, şöyle konuştu:

”İsviçre, Güney Afrika, Fransa, İngiltere, Rusya, Avusturya, Almanya ve Bosna Hersek’ten temsilciler geldi ve onları burada ağırladık. Ana konu, kripto paraların finansal işlemlerde kullanılmasıydı.”

Bilindiği üzere, geride bıraktığımız yılın Kasım ayında yürürlüğe giren ABD’nin İran ambargosu, ülkeyi finansal olarak çok zor durumda bırakmış ve bazı istisnai ülkeler hariç, İran’ın gıda, petrol ve doğal gaz ticareti yasaklanmıştı.

Daha sonra finansal para sisteminin en büyük paydaşı olan SWIFT sisteminden de atılan İran, uluslar arası ödemeler için farklı metodları araştırmaya başlamıştı. Bu noktada da, elbette kripto paralar İran için ciddi bir alternatif olarak dikkatleri çekmişti.

Ülkede son dönemde devlet destekli bir kripto para için kollar sıvanmış durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment