Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İran Polisi 117 Kripto Para Madencilik Donanımına El Koydu!

31 Temmuz tarihinde yayınlanan bir habere göre İran yerel kolluk kuvvetleri kripto para madencilik donanımı kaçakçılığı yaptığı iddia edilen bir kişiyi tutukladı ve getirdiği kripto para madencilik donanımlarına da el koydu.

Save Polis Departmanı Kaçakçılıkla Mücadele Şubesi 117 kripto para madencilik cihazı taşıyan bir kamyona el koydu. El koyulan cihazların toplam değerinin 11.7 milyar İran Riyali yani yaklaşık 277.876 dolar olduğu tahmin edilmekte.

Polis sözcüsü Serdar Kiomars Azizi’nin yaptığı açıklamaya göre polis daha önce alınan bir ihbar üzerine harekete geçti ve başarılı bir operasyon gerçekleştirildi.

Aslında İran yakın bir tarihte kripto para madenciliğini meşru bir endüstri kolu olarak tanımlamış olsa da, kripto para madencilik donanımının ithalatına dair herhangi bir yasal bilgi yok. İran’ın attığı adım sadece kripto para madenciliği yapanların İran Endüstri, Madencilik ve Ticaret Bakanlığından izin almasını şart koşmaya yaradı.

Bir dönem lider kripto para birimi Bitcoin’in yasaklayacağı haberleri ile gündeme gelen İran, bu yönde bir adım atmadı ve BTC yerel harcamalar dışında hala kullanımda. İran’ı kripto para madencileri için kazançlı bir yer haline getiren en büyük unsur ise bölgedeki elektrik ücretlerinin oldukça ucuz olması.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment