Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İran Türkiye Merkezli Bitcoin Şirketine Ruhsat Verdi

Türkiye merkezli bir madencilik şirketi olan iMiner, İran’da madencilik yapmak için ruhsat aldı.

İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanlığı, iMiner’a ülkede madencilik yapabilmesi için özel bir ruhsat verdi. Şirket bu ruhsatı kullanarak ülkenin Semnan kentinde madencilik yapmaya başlayabilecek.

The Block’un haberine göre iMiner İran’da bir maden tesisi kurabilmek için 7.3 milyon dolar harcadı ve bu tesise 6 bin maden cihazı yerleştirdi. Şirket bu cihazlardan toplamda 96 bin TH/s’lik bir güç almayı planlıyor.

İran Temmuz 2019’dan bu yana toplamda binden fazla kripto para şirketine ruhsat verdi. Bu şirketler bir yandan İran’ın ucuz elektriğini kullanıp tasarruf ediyor bir yandan da İran ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Türkiye merkezli iMiner da bu şirketlerden biri olacak.

İki yıldır madencilik yapan iMiner’ın merkez ofisi Antalya’da yer alıyor. Şirketin açıklamalarına göre müşteriler ofisi çarşamba ve cumartesi günleri 08:00-16:00 arası ziyaret edebiliyorlar.

Antalya merkezli bu şirket günümüzde ABD, Rusya ve Kanada gibi ülkelere de maden cihazı kiralıyor. Şirketin açıklamalarına göre tüketiciler iMiner’ın ürünlerine 5 farklı ülkeden erişebiliyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment